Ceulemans over Vanaken: "Het WK komt iets te vroeg"

Jordy Ferket
| 13 reacties
Ceulemans over Vanaken: "Het WK komt iets te vroeg"
Foto: © SC

Hans Vanaken speelt momenteel de pannen van het dak. De Lokeren-speler is de revelatie in onze competitie. Ook voormalig Gouden Schoen Jan Ceulemans is onder de indruk van zijn prestaties. "Vanaken heeft voetbalverstand. Wat hij presteert, verdient zeker aandacht."

Door Jordy Ferket

Hans Vanaken had blijkbaar geen enkele moeite met de grote overstap van Lommel naar Lokeren. “Voor mij persoonlijk is Vanaken echt de revelatie van de Jupiler Pro League”, aldus Jan Ceulemans aan Voetbalkrant.com. “Zo’n overstap is niet evident en hij heeft die goed gemaakt. Vanuit het niets drukt hij zijn stempel op de prestaties van Lokeren.”

"Vanaken heeft echt voetbalverstand"

“Als ik commentaren las over de jongen, dan zijn die bijna altijd positief. Ook als ik wedstrijden bekijk, valt hij in positieve zin op. Iedereen hier is onder de indruk van zijn prestaties. Zijn grote kwaliteit is dat hij al op voorhand weet wat hij gaat doen. Hij heeft echt voetbalverstand. De jongen is niet ongelooflijk snel, maar zijn goede techniek en zijn inzicht zijn indrukwekkend”, zei Ceulemans vol lof over de jonge speler.

In Extra Time was analist Filip Joos duidelijk. Hij zou Vanaken al meenemen naar Brazilië. Ceulemans zou dat nog niet doen. “Het WK komt volgens mij nog iets te vroeg voor hem. Eerst en vooral hebben we al een pak middenvelders in de selectie en bovendien is ze zo goed als zeker vol. Ik denk zelf dat hij het niet erg vindt, mocht hij er nog niet bij zijn.“

"WK komt iets te vroeg. Volgend jaar moet hij bevestigen"

“Hij speelt dit jaar goed, maar volgend jaar moet hij bevestigen. Alles wat een jonge gast doet in zijn eerste jaar is goed, maar in het tweede seizoen wordt hij anders bekeken”, zei Ceulemans. “ Maar een ding staat vast: aan voetballende kwaliteiten heeft hij geen gebrek. Wat hij presteert, verdient zeker aandacht.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties