Buyens niet bang van Club Brugge: "Analisten hebben het weinig bij het rechte eind"

Buyens niet bang van Club Brugge: "Analisten hebben het weinig bij het rechte eind"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard pakt dankzij een nederlaag in Jan Breydel een 0 op 6. Club Brugge komt zo vlak voor de play-offs dichter bij de leider. Analisten zagen Club Brugge als voornaamste titelkandidaat, indien ze vandaag zouden winnen. Yoni Buyens pareert die commentaar echter meteen.

Aernout Van Lindt in Brugge

"Dat zijn de analisten die dat zeggen. Ik heb ondertussen geleerd dat zij het weinig bij het rechte eind hebben. Ze hadden namelijk ook niet weten te voorspellen dat Standard het hele seizoen op kop zou staan van de rangschikking."

Het geloof in eigen kunnen is dan ook niet aangetast bij de middenvelder: "Natuurlijk geloven we er nog in. We staan nog steeds aan de leiding, het is aan de anderen om op ons te achtervolgen."

"Liever met 4-0 verliezen dan op deze manier"

Het doelpunt was enigszins omstreden, omdat Ezekiel geblesseerd was uitgevallen en Standard even met tien verder moest: "Zoiets kan je altijd cash betalen. Het is zeer jammer dat zoiets het verschil maakt, ik verlies liever met 4-0 dan dat je op die manier een match moet verliezen."

En het was ook net Buyens die met een deviatie voor het tegendoelpunt zorgde: "Een afgeweken bal, dat hoort bij het voetbal, zoiets valt voor. Het is nu aan ons om naar onszelf te kijken en onze mentaliteit te behouden. Deze groep heeft ervaring genoeg om een balans te zoeken, we hebben geen schrik."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties