Klose: "Brazilië wordt mijn laatste grote toernooi met Duitsland"

Nicola Cantoro
| 2 reacties
Klose: "Brazilië wordt mijn laatste grote toernooi met Duitsland"
Foto: © SC

Miroslav Klose zal in Brazilië zijn laatste grote toernooi spelen met Duitsland. Dat heeft de Lazio-spits woensdag aangekondigd in een interview in de Duitse krant Süddeutsche Zeitung.

"Zoals mijn conditie op dit moment is, geloof ik echt dat ik nog twee jaar op een hoog niveau kan spelen", zei Klose. Vanavond speelt de Duitser nog met de Mannschaft tegen Chili. Ondanks recent blessureleed is hij ervan overtuigd dat hij fit zal zijn voor de Wereldbeker deze zomer. "Weinig mensen weten hoe taai ik ben", verklaarde hij. "Maar het EK 2016 in Frankrijk is geen doel meer voor mij. Ik denk dat het WK in Brazilië mijn laatste grote toernooi wordt."

Klose speelde al 130 matchen met de Duitse nationale ploeg. Daarin wist hij 68 keer te scoren. Voor de start van zijn vierde WK-eindronde heeft hij veertien WK-doelpunten achter zijn naam staan, slechts één minder dan het record van de Braziliaan Ronaldo. "Ik kan niet zeggen dat het record verbreken me niet interesseert. Daar ben ik te ambitieus voor."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties