Club neemt favorietenrol niet op: "Maar we zijn één van de kanshebbers"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Club neemt favorietenrol niet op: "Maar we zijn één van de kanshebbers"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge krijgt morgen de kans om (eventjes) de leiding te pakken in play-off 1. De West-Vlamingen worden regelmatig naar voren geschoven als dé te kloppen ploeg. Maar daar wil Michel Preud'homme niet van weten. "Standard is nog steeds de titelfavoriet."

Cédric De Volder in Brugge

Het is tijd om te oogsten in onze pintjesliga. Club Brugge en Sporting Lokeren geven morgenavond de aftrap van play-off 1. Michel Preud'homme heeft alvast zin in de nacompetitie. "Ik ben een fan van het Belgische systeem", aldus de Luikenaar op de wekelijkse persbabbel. "Al zet je natuurlijk alles op het spel. Momenteel hebben we een ticket voor de voorrondes van de Champions League in handen, hé."

Club kwam de voorbije weken onder stoom, terwijl de trein van Standard aan snelheid moest inboeten. Toch wil Preud'homme de favorietenrol niet opnemen. "In het begin van het seizoen was KRC Genk dé favoriet. Later was het Standard en nu weer Club Brugge. Het klopt dat we één van de kanshebbers zijn, maar de waarheid zal uiteindelijk op het veld gesproken worden."

"Lokeren zal vol vertrouwen voetballen"

Nochtans staan de zenuwen op Sclessin strak gespannen. En dat zal er niet op beteren als blauw-zwart morgenavond de leidersplaats overneemt van de Rouches. "Ik reken helemaal niet op die manier. Er kan pas een interpretatie worden gegeven aan een klassement als alle clubs een gelijk aantal wedstrijden hebben gespeeld. Of ik liever nog een beetje in de schaduw wil blijven? Dat is van geen tel."

Na de bekendmaking van de kalender kwam er een pak kritiek. Is het voor Club echt een cadeau om tegen Lokeren te beginnen? "Ik won destijds met KV Mechelen de Europacup", is Preud'homme op dreef. "Op zondag kwam RSC Anderlecht op bezoek. We waren na het feestje niet fris, maar speelden hen wel van de mat met 3-0. Ook Lokeren zal vol vertrouwen voetballen, hé." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties