De Sutter: "Het is na onze 19 op 21 logisch dat we nu een favoriet zijn"

Nicola Cantoro
| 4 reacties
De Sutter: "Het is na onze 19 op 21 logisch dat we nu een favoriet zijn"
Foto: © Photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Na een week rust wacht weer de harde realiteit voor Tom De Sutter: PO1 en de titelstrijd. Vrijdag opent blauw- zwart PO1 tegen Lokeren, een ploeg die De Sutter wel ligt. In de reguliere competitie scoorde hij telkens één keer tegen Lokeren met blauw-zwart.

“Dennis Odoi, linkerflankverdediger van Lokeren en mijn ex-Anderlechtmaatje, kon er niet écht mee lachen dat ik twee keer scoorde tegen Lokeren”, zegt De Sutter op de clubsite. “Het is hem toch een tweetal weken via allerlei berichtjes blijven achtervolgen. Hopelijk herhaalt dit scenario zich straks nog eens…”

“We reduceerden onze achterstand op Standard van tien naar vier punten. Dat schreeuwt om een favorietenrol”

Club wordt nu in de favorietenrol geduwd door de sterke resultaten die het de laatste tijd kan neerleggen. Ook De Sutter steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken. “Het is na onze 19 op 21 logisch dat we nu een favoriet zijn. We reduceerden onze achterstand op Standard van tien naar vier punten. Deze cijfers schreeuwen om een favorietenrol”, zegt De Sutter.

Toch blijft De Sutter op zijn hoede voor het gevaar-Standard. “De Rouches blijven voor mij de grootste titelfavoriet”, zegt de aanvaller van Club Brugge. “Ze staan niet toevallig een heel seizoen aan kop. Standard was veel regelmatiger dan Club, maar er kan ook niet naast onze inhaalbeweging van de afgelopen drie maanden gekeken worden. Ik denk dat wij bij de concurrentie indruk gemaakt hebben. Het is nu aan ons om deze positieve lijn tijdens de play-offs door te trekken.”

“Wat je tijdens de reguliere competitie hebt verdiend, krijg je meestal ook op het einde van de rit in handen”

In de play-offs zal het dus moeten gaan gebeuren voor Club. Over de play-off-formule is De Sutter maar gedeeltelijk tevreden. “Ik heb er nooit volledig achter gestaan, maar ik zou er wel een geweldige voorstander van zijn indien de punten na de reguliere competitie niet zouden gehalveerd worden. We spelen straks tien finales waarvan vijf in een eigen vol huis. Dat is het summum. Als profvoetballer kan men zich geen mooier scenario wensen. Mijn stelling is: wat je tijdens de reguliere competitie hebt verdiend, krijg je meestal ook op het einde van de rit in handen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties