Assistent duidelijk: "Speel liever tegen Genk zonder dan met Vossen"

Assistent duidelijk: "Speel liever tegen Genk zonder dan met Vossen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eddy Van den Berge mocht deze week een contractverlenging tot 2017 tekenen bij Zulte Waregem. Daar is de assistent-trainer van Francky Dury blij mee: "Dit geeft een goed gevoel, ik heb hier al vele mooie momenten meegemaakt."

Aernout Van Lindt in Waregem

“Ik ben in de eerste plaats dankbaar naar de club en naar Francky toe”, steek Van den Berge van wal. “Het geeft een goed gevoel, de club deed me een voorstel voor drie jaren en ik was meteen akkoord.”

Van den Berge begon in 2003 bij Essevee: “Toen was het nog in tweede nationale, ik had toen zelfs nooit durven denken dat het eerste zou worden. We hebben hier al veel mooie momenten meegemaakt, hopelijk komen er nog veel successen.”

“Moment om Genk te pakken”

Het volgende succes kan komen door goede play-offs af te werken. “Vorig jaar begonnen we de play-offs met 1 op 6. Er zijn nog dertig punten te verdienen, dat is veel hé. We moeten onszelf terug competitief maken in de play-offs. Vorig jaar haalden we 15 op 30, nu zou ik wel meer willen halen in deze tien wedstrijden.”

Reden tot paniek ziet de assistent zeker niet: “Als je vooraf had gezegd dat we dit seizoen vierde zouden worden in de competitie, de bekerfinale zouden halen en tien Europese matchen zouden spelen, dan hadden we daar voor getekend. Nu moeten we vooruitkijken naar de match in Genk.”

De eerste horde in de play-offs is inderdaad een uitwedstrijd in en tegen Racing Genk: “Het is misschien wel het moment om Genk te pakken. Ik speel altijd liever tegen een Genk zonder dan met Vossen. En ook centraal achterin hebben ze een paar schorsingen, dus voor ons moraal kan het een belangrijke overwinning zijn. Want daarna volgen twee thuismatchen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties