Play-offs speeldag 1: De verwachting van de redactie

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Play-offs speeldag 1: De verwachting van de redactie
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na dertig speeldag is het eindelijk zover. De spannendste periode van onze Jupiler Pro League begint vanavond in Brugge. De play-off 1 ploegen mikken op een goeie start, maar vooral in play-off 3 is de eerste match van levensbelang.

Pakt Leko meteen zes punten voorsprong?

Play-off 3 aanvatten als voorlaatste geeft een substantieel voordeel, drie punten voorsprong én een thuiswedstrijd extra. Toch valt dat alles in het niets als de eerste wedstrijd verloren gaat. Bij winst van Bergen springen de Draken immers meteen over de Leuvenaars. Beide teams konden twee weken volop voorbereiden op deze eerste confrontatie in Den Dreef. Het belooft een spannende clash te worden op zaterdag.

'Clásico' is dé clash van het weekend

Standard ontvangt zondag om 18u grote rivaal Anderlecht op Sclessin. De Rouches kunnen op de eerste speeldag van de play-offs paarswit meteen een zware klap toedienen. Bij een zege van Standard zal de kloof tussen de leider en de Brusselaars al een stevige acht punten bedragen. Als Anderlecht in de race wil blijven, zal het een resultaat moeten halen in de hel. Wij weten alvast op welke wedstrijd we ons tv-toestel instellen zondag.

Wordt play-off 2 dit jaar eens géén draak?

We durven er geen geld op inzetten, maar een mens mag dromen, niet? Play-off 2 kreeg in de voorbije jaren al de bijnaam 'het kerkhof van de Pro League' mee. Het is aan de heren voetballers die vastzitten in deze farce om dit seizoen te bewijzen dat het in play-off 2 ook echt 'plezant' kan zijn. Favorieten voor de finale zijn alvast AA Gent en KV Kortrijk. We zijn benieuwd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties