Rednic: "We hebben spelers te veel gepusht"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
Rednic: "We hebben spelers te veel gepusht"
Foto: © Photonews

AA Gent begint vanavond tegen Oostende aan de loodzware opdracht om via play-off 2 toch nog Europees voetbal af te dwingen. De Buffalo's moeten het een tijdje zonder Brecht Dejaegere rooien, Rednic geeft toe dat er inschattingsfouten gebeurden.

Door Sander De Graeve

De spelers van AA Gent kregen na de wedstrijd tegen Zulte Waregem geen extra dag vrijaf, Rednic verklaart: "We begonnen meteen op maandag, zo konden we die wedstrijd snel analyseren en uit ons hoofd zetten. De competitie was gedaan, maar we moesten die verliespartij grondig herbekijken. Zo'n dingen willen we in de toekomst namelijk vermijden. Collectieve en individuele fouten lagen aan de basis van het verlies."

In eigen huis had Gent het moeilijker, Rednic legt de vinger op de wonde. "We kunnen het spel niet maken in eigen huis, toch niet tegen de grotere teams. Daarmee bedoel ik de ploegen uit de top-zes. We missen creativiteit. Op verplaatsing loeren we op de counter en lukt het wel, zo wonnen we in Genk en op Standard."

"Rekening houden met Oostende"

Voor die creativiteit rekent hij onder meer op Danijel Milicevic, maar die kreeg af te rekenen met blessures. "We hebben fouten gemaakt, we hebben spelers gepusht om sneller terug te komen. Zo hebben ze net langer met die blessures gesukkeld. Ook bij Brecht Dejaegere was dat het geval. We moeten daaruit leren. Spelers die geen 100% fit zijn, mogen we niet meer laten spelen."

Vanavond komt Oostende op bezoek in de Ghelamco Arena. Enkele weken terug speelde Gent daar één van zijn slechtste matchen van het seizoen. "Dat klopt, maar de omstandigheden waren ook niet ideaal. Daar was het enkel vechtvoetbal. Ik weet niet hoe ons terrein intussen gerecupereerd is. We hebben er twee weken niet op gespeeld en de zon scheen. Ik hoop dat het er een pak beter bij ligt. Oostende blijft wel een ploeg om rekening mee te houden. Ze blijven steeds goed georganiseerd en spelen met veel enthousiasme."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties