Reactie Menzo wil meer: "Uitproberen ja, maar wel met als doel te winnen"

Tamara Vereecken
| 11 reacties
Menzo wil meer: "Uitproberen ja, maar wel met als doel te winnen"
Foto: © Photonews.be

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Stanley Menzo trok gisteren met een erg jonge kern richting Beveren. Na de wedstrijd was de coach niet ontevreden over de prestatie van z'n jongens, enkel in de zestien lukte het helemaal niet voor Lierse. Daaraan moet gesleuteld worden, aldus de oefenmeester van de Pallieters.

Tamara Vereecken in Beveren

“Lierse heeft goed positiespel gespeeld,” begon Menzo z’n analyse. “Alleen, het doel daarvan moet zijn kansen af te dwingen en goals te maken. Precies daar liep het fout bij ons, aan de zestien meter hield het op.”

Veel verder dan enkele afstandsschoten kwam Lierse niet op de Freethiel. “Klopt, wij hebben amper een echte doelkans gecreëerd. Waasland-Beveren moest gewoon wachten tot wij de fout gingen maken om te counteren. Ondanks veel balbezit en controle over de wedstrijd, werden we op die manier afgestraft door één of twee kansen weg te geven.”

“Uitproberen met het oog op volgend seizoen, maar ik wil wel wedstrijden winnen”

Stanley Menzo was al bij al toch niet ontevreden over wat het alternatieve elftal op de mat bracht. “Met nieuwe spelers aantreden, heeft sowieso een invloed. De nieuwe schwung was niet goed genoeg om tot scoren te komen. Anderzijds, qua veldspel heb ik wel een Lierse gezien dat de posities goed beheert, dus op dat vlak hebben ze ’t zeker goed gedaan.”

Wat verwacht je verder van play-off 2? “We zullen volgende week proberen winnen. Play-off 2 dient om dingen uit te proberen met het oog op volgend seizoen, dat is zo. Maar als trainer, als sporter, wil ik winnen. Dus het is uitproberen om te winnen!”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties