Kouyate had zes voorgangers op de zes

Kouyate had zes voorgangers op de zes
Foto: © Photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht lijkt met Cheikhou Kouyate zijn nummer 6 - waar het al een heel seizoen naar op zoek is - gevonden te hebben. Een overzicht van wie allemaal al die positie bekleed heeft voor de Senegalees...

Luka Milivevic

De Serviër werd met de grote trom binnengehaald begin dit seizoen, maar heeft nog een aanpassingsperiode nodig. Het grootste verwijt dat hem gemaakt werd, is dat hij te lief in de duels is. Milivojevic moet deze zomer harder worden en heeft met Hasi daarvoor de perfecte leermeester. De Kosovaar bekleedde zelf immers heel zijn carrière dezelfde positie.

Andy Najar

Uit het niets werd Najar door Van den Brom van de flank naar het centrum gehaald. De Hondurees kan met zijn loopvermogen die positie ook bekleden, maar is niet de begaafde recuperateur die Kouyate is. Daarbij verliest hij ook te veel van zijn aanvallende kwaliteiten als hij zich op die positie moet toeleggen.

Dennis Praet

Ook hij werd eens uitgetest als verdedigende middenvelder, maar de natuurlijke positie van Praet is enkele plaatsen hoger. Al heeft hij onder Van den Brom wel leren verdedigen en tackelen. Iets wat hem nu ook als linksmidden van pas komt.

Sacha Kljestan

Aan de zijde van Lucas Biglia was het voor Kljestan een eitje om op de verdedigende mid te spelen, maar dit seizoen zit er geen type Biglia in de ploeg en werd er van Kljestan gevraagd om mee op te bouwen. De Amerikaan geeft zich altijd voor het volle pond, maar is voetballend te beperkt om een elftal te laten draaien. Kouyate heeft dan weer wel een goede inspeelpass.

Chancel Mbemba

De verwachting was dat Mbemba vorige zondag op het middenveld zou staan, maar Besnik Hasi wou een ervaren man naast Tielemans zetten. Mbemba kan echter ook als middenvelder uit de voeten, maar heeft iets minder snelheid dan Kouyate. 

Guillaume Gillet

Het is wat balen voor de kapitein van paars-wit. Nu Hasi is overgeschakeld naar een 4-4-2 is er voor hem immers geen plaats meer. Gillet is te veel de lopende middenvelder om zijn verdedigende taken te kunnen vervullen. Tielemans is onder Hasi een basisspeler, maar met de offensieve kwaliteiten van de youngster heb je ernaast iemand nodig die in de organisatie blijft.

Door Johan Walckiers

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties