De Sutter: "Club heeft alles om titel te pakken"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
De Sutter: "Club heeft alles om titel te pakken"
Foto: © Photonews

Club Brugge ging afgelopen zondag dan wel met de billen bloot op het veld van RSC Anderlecht, maar blauw-zwart wordt nog steeds getipt als titelfavoriet. Ook Tom De Sutter is overtuigd van hét Brugse jaar. "Anderlecht? Dat was een keertje, hé."

Club Brugge denderde - een schoonheidsfoutje in het Astridpark ten spijt - de voorbije maanden door de competitie. De West-Vlamingen lijken eindelijk nog eens op weg naar een gouden plak. Het Laatste Nieuws schoof aan tafel met Tom De Sutter. De voormalige aanvaller van RSC Anderlecht kent immers het recept om een titel te pakken.

"Eigenlijk heeft Club alles om het kampioenschap te winnen", aldus De Sutter. "Er is onder Michel Preud'homme een duidelijk spelsysteem aanwezig. Dat is in mijn ogen zelfs de belangrijkste factor. De voorbije dagen werd ons verweten dat we te weinig grinta toonden op het veld van Anderlecht. Maar dat was maar één wedstrijd, hé. De voorbije seizoenen gebeurde dat ook in Brussel."

"Vlotscorende aanvaller noodzakelijk, topschutter niet"

De blauw-zwarte fans dragen Preud'homme ondertussen op handen. "Michel is simpelweg een toptrainer. Ik weet niet of zo'n topper noodzakelijk is om een titel te pakken. Veel hangt natuurlijk af van de spelersgroep, hé. Maar Preud'homme slaagt erin om zijn visie over te brengen op de spelers. Of die kringen na doelpunten en na de wedstrijd opgezet spel zijn? Dat kan misschien wel goed zijn, maar niemand doet eraan mee met tegenzin."

En dan rest er natuurlijk nog een doelman en een prijsschutter. "Ik was meteen onder de indruk van Mathew Ryan", besluit De Sutter. "Hij is amper 22 jaar oud, maar er staat iemand in dat doel, hé. Bovendien ontpopte hij zich de voorbije maanden tot een puntenpakker. Net als Silvio Proto eigenlijk. En in de aanval? Een vlotscorende aanvaller is noodzakelijk, maar een topschutter niet. Ook bij Anderlecht pakte enkel Romelu Lukaku destijds de topschutterstitel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties