Erevoorzitter Waaland-Beveren blikt terug: "Jammer dat kameraadschap uit voetbal is verdwenen"

Erevoorzitter Waaland-Beveren blikt terug: "Jammer dat kameraadschap uit voetbal is verdwenen"
Foto: © Photonews

Jozef Van Remoortel werd gisteren voorgesteld als de nieuwe voorzitter van Waasland-Beveren. Dat betekent dat Melchior Roosens zijn niet langer de touwtjes in handen heeft op de Freethiel. "Ik zal het allemaal niet missen. Er is een tijd van komen, maar ook van gaan."

Door Cédric De Volder

Melchior Roosens kwam in voetbaljaargang 1992-1993 aan het roer bij het toenmalige Red Star Waasland. De zakenman deed uiteindelijk een uitstekende job en loodste zijn club van eerste provinciale naar de Jupiler Pro League. "Al is er in die tijd een pak veranderd", bekent Roosens. "In de provinciale reeksen ging het er allemaal gemoedelijker aan toe, hé. Ik vind het eigenlijk wel jammer dat die kameraadschap in de loop der jaren uit het voetbal is verdwenen."

Toch kijkt de erevoorzitter van de Leeuwen met een voldaan gevoel terug op de voorbije twee decennia. "Het was een periode met ups en downs, zoals dat ook in het voetbal gaat. Maar uiteindelijk ben ik tevreden over mijn periode als voorzitter. Al zal ik die functie zeker en vast niet missen. Er is een tijd van komen, maar ook van gaan."

Ik zal het voorzitterschap niet missen

"Al neem ik natuurlijk geen afscheid van de club", gaat de oprichter van Transport Roosens verder. "Ik zal Jozef natuurlijk met raad en daad bijstaan, maar blijf ook zetelen in de Raad van Bestuur. Ik ben er dan ook zeker van dat Waasland-Beveren de moeilijke wateren die nog volgen zonder problemen zal doorzwemmen."

Tot slot duiken we nog even in het geheugen van Roosens. Wat was zijn mooiste moment van de afgelopen seizoenen? "Dat zal de titelstrijd zijn in eerste provinciale", besluit de erevoorzitter. "In de absolute slotfase stonden we met 1-2 achter bij Bornem. Meldert, onze rivaal in de race om het kampioenschap, was de titel al aan het vieren. Maar uiteindelijk zetten we die scheve situatie toch recht." (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties