Club wil Seattle Seahawks achterna

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 7 reacties
Club wil Seattle Seahawks achterna
Foto: © SC

Club Brugge wil zondag een Belgisch record vestigen. De West-Vlamingen hopen de titel 'Luidruchtigste Stadion' op hun naam te mogen schrijven. De actie lijk een goedbedoelde knipoog naar de fans van RSC Anderlecht.

De fans van paars-wit kondigden naar aanleiding van de topper tegen Standard een grootse tifo aan. Het was de bedoeling van RSC Anderlecht om de blauw-zwarte fans - die eenzelfde huzarenstukje hadden voorbereid voor de partij tegen de Rouches - de loef af te steken. Op de sociale media werd achteraf dan ook de draak gestoken met de actie.

Club wil zondag bewijzen dat haar twaalfde man het meeste lawaai kan maken. Het record van 'Luidruchtigste Stadion' staat momenteel op naam van  Seattle Seahawks. De fans van het American Footballteam slaagden er immers in om 137,7 decibel te produceren. "Dat is meer dan een overvliegende F16", gaf woordvoerder Klaus Van Isacker nog mee. "Ik denk dat onze fans de kaap van 130 decibel wel kunnen halen."

Club vraagt haar fans bovendien om extra vroeg naar het stadion af te zakken. Voor de aftrap zullen de U16 en beloften van Club gehuldigd worden om hun landstitel. Maar ook onderweg wordt het geen lachertje. De werken op de E40 kunnen voor hinder zorgen. Bovendien wordt er in de omgeving van het Jan Breydelstadion een drukbezochte rommelmarkt georganiseerd, waardoor de parkeerplaatsen beperkt zullen zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties