Preud'homme spreekt Hasi tegen: "Winst tegen Anderlecht beslist titelstrijd niet"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 26 reacties
Preud'homme spreekt Hasi tegen: "Winst tegen Anderlecht beslist titelstrijd niet"
Foto: © Photonews

RSC Anderlecht gaat zondag met het mes op de keel op bezoek in het Jan Breydelstadion van Club Brugge. "Als we verliezen, is de titelstrijd voorbij", liet Besnik Hasi optekenen. Michel Preud'homme is het daar echter niet mee eens.

Cédric De Volder in Brugge

"Ik wil niet stellen dat een overwinning van Club tegen RSC Anderlecht betekent dat er een concurrent minder is", viel Michel Preud'homme op de wekelijkse persbabbel met de deur in huis. "Ik heb de voorbije weken geen conclusies getrokken na een speeldag en dat ga ik nu ook niet doen. Dat de kloof, mits een overwinning althans, zes punten bedraagt met nog amper drie wedstrijden voor de boeg? We spelen nog twee partijen buitenshuis, hoor."

"Al zorgt elke overwinning natuurlijk voor een betere uitgangspositie", blijft de Luikenaar op zijn hoede. "Het klopt dat we voor het eerst dit seizoen als leider een voetbalweekend ingaan, maar dat verandert niets aan onze motivatie. Ik heb ook gelezen en gehoord dat de mensen van Anderlecht de druk bij Club leggen. Dat is echter mijn probleem niet. Wij gaan zoals elke week de wedstrijd proberen winnen."

Anderlecht - Standard? Dat was een momentopname

De landskampioen trekt zich ondertussen niet alleen op aan de overwinning tegen Standard. De heenwedstrijd in play-off 1 tegen Club was ook al uit het boekje. "We hebben ons ginds simpelweg laten overbluffen", blikt Preud'homme terug. "Ik hoop dan ook dat het een goede les is geweest voor mijn groep. Soms moet je eens kunnen afzien in het voetbal. Daar was het Anderlecht van vorige week een voorbeeld van. In de eerste helft waren ze nergens, maar ze toonden karakter."

Preud'homme wil echter geen conclusies verbinden aan die partij van paars-wit tegen de Rouches. "Dat was een momentopname. Ik denk dat iedereen het er wel over eens is dat het een vreemde wedstrijd was. Maar conclusies? Anderlecht speelt niet elke eerste helft slecht, hé. Elke wedstrijd is anders. Enkel de wedstrijdballen en het publiek kunnen al eens verschillen." (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties