Union en Berchem krijgen licentie van BAS

Union en Berchem krijgen licentie van BAS
Foto: © SC

Het zijn drukke dagen voor het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). De instantie heeft nu wel al een licentie toegekend aan derdeklassers Union Sint-Gillis en Berchem Sport. De volgende dagen volgen er nog uitspraken.

De beide derdeklassers kregen dus in beroep hun licentie voor het betaald voetbal voor het seizoen 2014-2015. Berchem staat veertiende en Union zevende in de derde klasse, maar zouden misschien toch in aanmerking komen voor promotie aangezien er te weinig clubs zijn met een licentie voor tweede.

Wie mag promoveren?

Momenteel zijn er zeven derdeklassers die hun licentie hebben: RC Mechelen, Woluwe-Zaventem, Turnhout, Deinze, Patro Eisden en Union en Berchem. La Louvière-Centre en Verviers wachten nog op een uitspraak. RC Mechelen en Woluwe-Zaventem promoveren via de titel. Maar nu moeten er nog zes eindrondetickets verdeeld worden over de ploegen met een licentie.

De komende dagen moet het BAS zich ook nog buigen over drie tweedeklassers. Zo wachten RWDM Brussels, Antwerp en Tubize ook nog op een sein of ze nu volgend seizoen in tweede mogen aantreden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties