Reactie Habibou denkt nog aan topschutterstitel: "Hopelijk scoort de rest niet meer"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 24 reacties
Habibou denkt nog aan topschutterstitel: "Hopelijk scoort de rest niet meer"
Foto: © Photonews

Habib Habibou scoorde vanavond een hattrick tegen Lierse, maar had een grote kans op nog meer goals. Zelf denkt hij nog aan de topschutterstitel, maar er is discussie. De meeste statistieken dichten hem 20 treffers toe, maar hijzelf is overtuigd dat hij er 21 maakte.

Sander De Graeve in Gent

Habibou kwam erg dicht bij een hattrick binnen de vijf minuten, maar hij miste van op de stip. "Mijn voet gleed wat weg bij het trappen en zo leverde ik een zwak schot af. Daarna lukte die derde toch nog, maar ik had vijf keer kunnen en moeten scoren vanavond."

Habibou dacht nog aan de topschutterstitel, ook al is er discussie over zijn aantal goals. Zelf houdt hij het op 21. "Het belangrijkste doel was de koplopers in dat klassement inhalen. Ik had voor de partij al gezegd dat ik er drie ging maken. Ik hoop dat de anderen nu niet meer scoren, dan pak ik die prijs want ik maakte meer goals op verplaatsing."

Hopelijk is Balette hier volgend seizoen nog

"Het is goed om op de hoogte te zijn van die statistieken, goals zijn het belangrijkste voor een aanvaller. Ik was gefixeerd op veertien goals, maar eindig op 21, een persoonlijk record waar ik fier op ben", aldus Habibou met de glimlach. Ook de Gentse zege stelde hem tevreden.

"Het was belangrijk om voor onze eigen supporters te eindigen met een positieve noot", aldus de Gentse goalgetter. "Ik ben erg tevreden over hoe we gereageerd hebben aan het eind van dit mislukt seizoen." Habibou schat coach Balette hoog in. "Hij laat ons goed voetballen, ik hoop dat hij hier volgend jaar nog is om ons naar een hoger niveau te tillen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties