Super Mario On Tour

Mattias Verhaeghe
| 2 reacties
Super Mario On Tour
Foto: © SC

You hate him or you love him. Mario Balotelli, de Italiaanse spits van AC Milan, kwam afgelopen weekend in aanvaring met de Italiaanse pers. Het is niet de eerste keer dat de Milan- spits negatief in het nieuws komt. Enkele bizarre momenten uit het leven van Super Mario.

Door Mattias Verhaeghe

Inter-speler met shirt AC Milan
Het begon allemaal al in 2010. Balotelli was toen nog maar 19 jaar en speler van Inter Milaan. Hij kreeg tijdens een bezoek aan een komedie show het shirt van stadsrivaal AC Milan aangeboden. Balotelli leek daar tevreden mee en liet zich zelfs fotograferen in het shirt van Milan, wat slecht aankwam bij de Inter-aanhang.

In datzelfde jaar werd Balotelli ook enkele keren naast de selectie van toenmalige trainer José Mourinho gelaten, wegens wangedrag.

Darts spelen
In 2011 speelde Balotelli al voor Manchester City. Daar kreeg hij een heel vreemd idee. De Italiaan verveelde zich en kwam op het idee om vanuit een venster met darts-pijltjes naar de jeugdspelertjes van City te gooien.

Hesje wil niet aan
Balotelli heeft het niet altijd gemakkelijk om zich aan te kleden. Zo kwam het hem twee keer voor dat hij zijn hesje op training niet aankreeg. Hij had ook al eens moeite met het aandoen van zijn schoenen.

Vuurwerk in badkamer
Op de vooravond van een derby tegen Manchester United in 2011 gooide Balotelli met enkele vrienden vuurwerk op straat vanuit zijn badkamer. Enkele handdoeken vatten daarbij vuur, waardoor de badkamer van de City-spits snel helemaal in brand stond. Nadien hadden de hulpdiensten nog heel wat moeite om Balotelli uit zijn huis te krijgen.

Parkeerboetes
In zijn eerste seizoen Engeland verzamelde Balotelli voor meer dan 11.300 euro aan parkeerboetes. Dat komt neer op ongeveer drie boetes per dag. Zijn wagen, een Maserati Gran Turismo, werd ook al 27 keer in beslag genomen. Toen Super Mario eens tegengehouden werd met zijn wagen, lag er doodleuk 300.00 euro in zijn wagen. Zijn antwoord? “Omdat het kan”.

Why always me?
Ondanks al zijn fratsen snapte Balotelli nog steeds niet waarom de pers zoveel over hem schreef. Na een doelpunt tegen stadsrivaal Manchester United toont de aanvaller zijn ondershirt, waarop te lezen staat: ‘Why always me?’.

Hakje
Tijdens een oefenwedstrijd tegen LA Galaxy komt Balotelli alleen voor de doelman. In plaats van de bal binnen te schuiven probeert de Italiaan het met een hakje, dat compleet de mist ingaat. Zowel de fans als zijn medespelers hebben geen begrip voor zijn actie. Hij werd dan ook meteen gewisseld door City-coach Roberto Mancini, die daarna in discussie trad met zijn spits.

Persconferentie
Tijdens een persconferentie van Inter Milaan in 2012, wandelde Balotelli, toen City-speler, doodleuk binnen. De aanvaller had een vrije dag en verkoos daarom naar Milaan te gaan. Toen hij daar te horen kreeg dat zijn voormalige jeugdtrainer, Andrea Stramaccioni, als hoofdtrainer werd aangesteld, besloot hij om even goeiedag te zeggen.

EK 2012
Tijdens de halve finale van het EK 2012 tegen Duitsland scoorde Balotelli voor Italië. De aanvaller vierde dat op een eigen manier door te poseren zoals de Hulk.

Incident met TV-analisten
Na de verloren wedstrijd tegen AS Roma afgelopen weekend kreeg Balotelli het aan de stok met enkele TV-analisten. De Italiaan reageerde fel op kritiek aan zijn adres. Het was meteen weer een onderwerp van discussie in Italië.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties