Reactie Debutant Ruyssen: "Die assist? Toeval"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
Debutant Ruyssen: "Die assist? Toeval"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gilles Ruyssen maakte een opgemerkt debuut centraal in de defensie bij AA Gent. De verdediger speelde secuur, toonde zijn goeie inspeelpas en gaf, zij het onbewust, een assist.

Sander De Graeve in Gent

Ruyssen tekende meteen voor een assist: "Ja, toevallig. Het was mijn bedoeling om die bal van Milicevic binnen te koppen, maar hij kwam in de voeten van Habib terecht. Dat is even goed, hé." Behalve een uitschuiver in de eerste minuut kan de jonge Gentenaar terugkijken op een geslaagd debuut.

"Ik stond er in het begin niet te veel bij stil en heb gewoon mijn eigen spel gespeeld. Het was natuurlijk super, debuteren in de Ghelamco Arena." Het was een droom voor de centrale verdediger. "Ik speel al van mijn twaalfde bij AA Gent."

Na zo'n seizoen met de beloften moeten we één prijs pakken

Hij moest wel iets vroeger dan gepland naar de kant. "Het gaat allemaal veel sneller en ik ben een kunstgrasveld gewend. Het veld lag er niet goed bij en de hamstrings en de kuit hebben het een beetje begeven." Voor Ruyssen komt er nog een belangrijk doel aan.

"De bekerfinale tegen Club Brugge volgende week met de beloften. Na zo'n sterk seizoen verdienen we minstens één prijs. Het kampioenschap ging naar Club, maar in de Beker moeten we naar onszelf kijken. Alles kan gebeuren in die 90 minuten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties