'Oskaar van de Week': Mustapha Oussalah

'Oskaar van de Week': Mustapha Oussalah
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het was me het weekendje van de fopduiken en andere vallende sterretjes en zwanen wel. Op verschillende velden vierde de kwalijke trend van de schwalbe en het matennaaien weer hoogtij. Deze week parkeren we onze auto aan het Guldensporenstadion.

De laatste seizoenen is de schwalbe ingeburgerd geraakt in de profvoetballerij. Een aanvaller moet bij wijze van spreken eerst een duikexamen afleggen vooraleer hij een lucratief contract kan tekenen bij een voetbalclub. Vandaar reikt Voetbalkrant.com de 'Oskaar van de Week' uit. Deze week gaan we op bezoek bij KV Kortrijk.

Lestienne verleert het nooit

Maar eerst eventjes iets anders. Ook Maxime Lestienne liet zich gisteren wederom van zijn minst mooie kant zien. De flankaanvaller speelt al weken onder zijn niveau, maar is het duiken, springen en vliegen nog duidelijk niet verleerd. Gelukkig trapte ook Serge Gumienny deze keer niet in de valstrik van het voormalige jeugdproduct van wijlen Excelsior Moeskroen.

Lestienne begon gisteren met goede moed aan de topper in Luik. De flankaanvaller begon gedreven, maar zakte gaandeweg door de grond. Maar niet vooraleer hij eerst zijn wekelijkse schwalbe had bovengehaald. De scheidsrechter van dienst had wellicht medelijden met Lestienne en hield de kaarten op zak.

'De Grote Sprong'

Maar de enige echte 'Oskaar' van deze week is voor Mustapha Oussalah. De flankverdediger van KV Kortrijk zette in de PO2-finale zijn kandidatuur voor het VTM-programma 'De Grote Sprong' nog wat kracht bij. 

Oussalah dweilde bij een 0-1-tussenstand zijn flank af wanneer hij een schouderduwtje te verwerken kreeg van Niels De Schutter. De verdediger bevond zich op dat moment nog zo'n twee meter buiten de grote rechthoek, maar ging met een ongelooflijke sprong neer binnen het strafschopgebied. Foei, Mustapha!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties