Reactie Praet realistisch: "Het is te weinig voor mijn kunnen"

Praet realistisch: "Het is te weinig voor mijn kunnen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dennis Praet scoorde in de slotfase nog een goaltje tegen Genk. Een opsteker voor de linkerflank die zich serieus heeft moeten aanpassen en niet langer zijn geliefde aanvallende spel kan spelen.

Door Johan Walckiers

Toegegeven: alle acties bij Anderlecht lopen tegenwoordig over de rechterflank of centraal, maar daarom mag het werk van Dennis Praet niet onderschat worden. Al weken loopt hij zich uit de naad te werken. "Ik denk ook niet dat er via links veel gebeurd is door Genk", knikte Praet. "Ik heb weer heel hard moeten werken en rond de 80ste minuut was mijn kaars uit. Dat goaltje doet wel nog deugd dan."

Zijn laatste goal dateerde al van december tegen Standard. Voor het seizoen had Praet tien goals en tien assists voorop gesteld, maar daar geraakt hij niet aan. Momenteel zit hij aan acht assists en vier goals. "Natuurlijk heeft dat ook iets te maken met mijn positie op het veld, maar ik moet beter kunnen. Volgend seizoen moeten die statistieken omhoog. Het is te weinig voor mijn kunnen", weet de linkermiddenvelder die nog altijd liever centraal speelt.

De druk ligt bij Club en Standard

Maar eerst wil hij op eender welke manier nog voorbij Zulte Waregem, dat al een jaar niet meer verloor in het eigen Regenboogstadion. "Maar de druk ligt nog altijd bij Club Brugge en Standard. Waarom? Omdat zij kampioen moesten spelen en iedereen ons afgeschreven had. We gaan om te winnen tegen Zulte Waregem, maar het wordt niet makkelijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties