Vijf redenen waarom Anderlecht wint op Zulte Waregem

Mattias Verhaeghe
| 141 reacties
Vijf redenen waarom Anderlecht wint op Zulte Waregem
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht trekt donderdag naar de Gaverbeek en kan bij winst een grote stap richting titel zetten. Zulte Waregem is nochtans ongeslagen in eigen huis dit seizoen. Waarom pakt Anderlecht er als eerste ploeg de volle buit?

Vertrouwen
Anderlecht heeft na de 9 op 9 tegen Standard, Club Brugge en Racing Genk zeker geen gebrek aan vertrouwen. Paars-Wit had wel het tikkeltje (kampioenen)geluk nodig om aan die cijfers te geraken, maar tegen Racing Genk liep het toch van een leien dakje. Als het vertrouwen niet té groot is, kan dit Anderlecht wel eens de hoofdprijs pakken.

Jonge spelers maken het verschil
Bij Anderlecht zijn het tegenwoordig de jongeren die het verschil maken. Het vurige temperament van de Paars-Witte talenten stuwt de ploeg naar voor. Tegen Standard waren het Mbemba en Mitrovic die het verschil maakten. Tegen Club Brugge nam Bruno de beslissende pass voor zijn rekening, waardoor Meunier verplicht was de bal weg te werken, maar in eigen doel schoot. En ook tegen Racing Genk was het de beurt aan de jonkies. Uitblinker Bruno, Najar en Praet zorgeden voor een klinkende overwinning.

Altijd op de grote momenten
Anderlecht heeft een kwakkelseizoen achter de rug, maar toont opnieuw dat het er staat op de grote momenten. Nadat Paars-Wit volledig afgeschreven was voor de titel, is het nu weer de grote favoriet. Dan wordt de club de derde hond die met het been wegloopt.

Geen titelstress, niets moet
Manager Herman Van Holsbeeck gaf al aan dat de titel dit seizoen geen prioriteit is. Daardoor valt heel wat druk van de spelers, waardoor ze elke wedstrijd rustig kunnen voorbereiden. Anderlecht kan met veel plezier de wedstrijden aanvatten, terwijl Club Brugge en Standard met de echte titeldruk overweg moeten.

Besnik hasi
Met Besnik Hasi kwam er duidelijkheid, structuur en rust binnen de ploeg. De juiste man op de juiste plaats, ook reeds bevestigd door het Anderlecht-bestuur. Hasi kent de club ook door en door en weet perfect wat hij wil. De spelers moeten hun plaats kennen en spelen duidelijk weer als één ploeg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties