De momenten van Anderlecht: het plezier zat hem in de staart

De momenten van Anderlecht: het plezier zat hem in de staart
Foto: © Photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht speelde een desastreuze reguliere competitie maar staat verrassend genoeg helemaal bovenaan op het einde van de rit. Wij overlopen met u de belangrijkste momenten en keerpunten van het seizoen.

Eerste speeldag: eerste verlies op Lokeren

Anderlecht startte de competitie onmiddellijk tegen twee topzesploegen. Op Genk werd met 0-1 gewonnen, maar tegen Lokeren liep het mis. We kregen direct een glimp te zien van de nieuwe ster van de Jupiler League. Hans Vanaken bezorgde paars-wit heel wat problemen en scoorde twee keer. Een eerste indicatie dat het niet goed zat...

Zesde speeldag: Eerste invalbeurt Mitrovic

Een koningskoppel was geboren. Aleksandar Mitrovic viel in tegen Zulte Waregem en zorgde met Suarez voor een prachtprestatie. Bijna sleept paars-wit nog een punt uit de brand dankzij twee assists van de Serviër, maar Berrier besliste daar in de slotminuten anders over. Het tweede verlies voor de Brusselaars...

Negende speeldag: uppercut in Brugge

Anderlecht is nergens en verliest kansloos met 4-0 in Brugge. Dan al begint de roep om het ontslag van Van den Brom, want drie verliespartijen en slecht voetbal, dat pikken ze niet bij Anderlecht.

26 oktober: Matias Suarez weg

Een berichtje van Anderlecht: 'Matias Suarez heeft op training een zware knieblessure opgelopen en is out voor de rest van het seizoen'. El Artista was één van de creatievelingen bij paars-wit en zou een heel seizoen lang gemist worden. Zonder Suarez kon Anderlecht zijn dominant voetbal niet opleggen en het zou Van den Brom maanden kopzorgen geven.

Dertiende speeldag: defensief in Oostende

Een paar opdoffers in de Champions League en thuisverlies tegen Kortrijk deden Van den Brom teruggrijpen naar  een heel defensieve opstelling aan de Kust. Het middenveld werd bevolkt door De Zeeuw, Milivojevic en Kljestan. Linksbuiten stond Fabrice N'Sakala. Er werd wel gewonnen met 0-3, maar de kritiek laaide loeihard op.

Negentwintigste speeldag: OHL, het Waterloo van Van den Brom

Wekenlang hield het Anderlechtbestuur vol dat ze het seizoen zouden uitdoen met Van den Brom aan het roer. Daar konden verlieswedstrijden tegen Charleroi, KV Mechelen, Lierse en Lokeren niets aan veranderen tot... de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie. Anderlecht trapte bij degradatiekandidaat OHL geen deuk in een pakje boter en ging roemloos ten onder. De dag erop kreeg Van den Brom te horen dat hij toch plaats moest ruimen voor... Besnik Hasi.

Dertigste speeldag: Hasi gooit roer om

Tegen Oostende gooit Besnik Hasi in zijn eerste match als hoofdcoach het roer helemaal om. Hij kiest voor een 4-4-2 met Kouyate en Tielemans op het middenveld en zou dat tot de laatste speeldag niet meer veranderen. Een concept dat werkte ondanks het verlies in de openingsmatch van PO 1 tegen Standard.

Speeldag 2 en 6 van play-off 1

Twee keer stond Anderlecht met de rug tegen de muur en dreigde het voor de vierde plaats te moeten gaan spelen na verliesmatchen tegen Standard en Genk. Tegen Club Brugge en Standard stond de fenix echter weer op uit zijn as en gooide de titelstrijd helemaal open...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties