Wie wanneer de Europese wei in?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 28 reacties
Wie wanneer de Europese wei in?
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Belgische competitie is ten einde, dus kunnen we al even kijken hoe het er voorstaat met de Belgische clubs in Europa volgende seizoen.

Europa League

Zulte Waregem: de nummer 4 van de competitie moet al in de wei in de tweede kwalificatieronde op 17 en 24 juli. Loting voor de eerste twee rondes is er al op 23 juni, dus mogelijk kent Essevee dan al zijn tegenstander.

Club Brugge: als derde in de competitie mag blauw-zwart aan de slag in de derde kwalificatieronde. Die gaat door op 31 juli en 7 augustus.

Lokeren: bekerwinnaar Lokeren mag nog wat langer wachten alvorens het aan de bak moet in Europa. De vierde en laatste kwalificatieronde (de play-off) vindt vermoedelijk plaats op 21 en 28 augustus. Loting daarvoor op 8 augustus.

De groepsrondes beginnen op 18 september. Daarin kunnen 1, 2, 3 of zelfs 4 Belgische teams zitten als Standard vanuit de CL-voorrondes in de Europa League terechtkomt.

Champions League

Standard: Standard begint als tweede van de competitie in het niet-kampioenenspoor van de voorrondes van de Champions League. Op 29 of 30 juli en 5 of 6 augustus speelt het die ronde. Daarna volgt de play-off ronde van ofwel de Champions League ofwel de Europa League. In ronde 3 is het reekshoofd, mogelijke tegenstanders zijn Feyenoord, Panathinaikos, Grasshoppers, Dnipro of de tweede uit Cyprus. In de eventuele play-offronde wachten met Zenit, Napoli, Leverkusen, Arsenal en Porto andere kleppers.

Anderlecht: de landskampioen is dit jaar alvast verzekerd van de poulefase. Speeldag 1 daarvan is op 16 of 17 september, speeldag 6 valt op 9 of 10 december. Loting voor de poulefase is op 28 augustus. Daarbij zal het ook dit jaar vermoedelijk in pot 4 moeten plaatsnemen, tenzij er verschillende toppers niet door de kwalificaties raken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties