Ceulemans duidelijk: "Halvering punten moet blijven"

Mattias Verhaeghe
| 52 reacties
Ceulemans duidelijk: "Halvering punten moet blijven"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht speelde afgelopen weekend voor de derde keer op rij kampioen. Niemand die het voor de start van de play-offs had verwacht. Daarmee komt het systeem van de play-offs weer onder vuur.

“Ik ben helemaal geen fan van de play-offs, nooit geweest”, begint Jan Ceulemans tegen Voetbalkrant.com. “Het was de bedoeling dat er geld mee verdiend werd en dat het niveau van het voetbal omhoog ging, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik geen goed voetbal gezien heb in de play-offs. Het is ook een strijd voor een CL-ticket, maar de Belgische clubs hebben in de CL niet veel te zoeken.”

“Het is ook geen eerlijk systeem. De terechte kampioen is de ploeg die op het einde van de reguliere competitie op de eerste plaats staat. Dat is in dit geval Standard. Daarom is Anderlecht voor mij de onterechte kampioen. Maar goed, het is hoe het nu is.”

Voor mij is Anderlecht onterecht kampioen, maar in het systeem van de play-offs is het wel terecht

“Alle clubs, buiten Standard, hadden ingestemd met dat systeem. Het hoort er nu eenmaal bij. En aan de hand van de play-offs is Anderlecht wel de verdiende kampioen. Ze speelden het best de laatste tien wedstrijden. Ze hadden het zelf ook niet meer verwacht waarschijnlijk.”

Over het aanpassen van de halvering van de punten heeft Ceulemans ook een duidelijke mening. “Aan die halvering mag niets veranderen, want dan is de spanning ook weg. Dan hebben we niets meer aan de play-offs. Geen goed voetbal en geen spanning.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties