Dury: "Ik ben een heel tevreden man"

Mattias Verhaeghe
| 5 reacties
Dury: "Ik ben een heel tevreden man"
Foto: © Photonews

De competitie is achter de rug en Zulte Waregem eindigde uiteindelijk op de vierde plaats. Maar daar is trainer Franky Dury best tevreden mee.

“We begonnen het seizoen met veel twijfels, maar ik ben een heel tevreden man”, aldus Dury in Het Nieuwsblad. “Na onze tweede plaats van vorig jaar, wisten we dat onze tegenstanders ons anders zouden benaderen. We verloren ook heel wat belangrijke spelers zoals Delaplace, Berrier, Habibou, Malanda en ook Leye met zijn blessure. Maar jongens als Kums, Bongonda, Conte en Sylla zijn opgestaan.”

“In de Europa League speelden we heel degelijk, maar we liepen wel een ontgoocheling op in Kazachstan. Daardoor verloren we één miljoen euro. Op een budget van negen miljoen euro is dat meer dan tien procent.”

We zijn een kleine ploeg, maar we dromen als een grote

“Op onze finaleplaats in de Beker van België ben ik heel trots, ondanks de nederlaag. Daardoor moesten we in play-off 1 nog vol aan de bak voor dat Europese ticket. Ik wil ook de mensen van Oostende bedanken dat ze de finale van play-off 2 zo serieus opvatten.”

“De vierde plaats was het hoogst haalbare. We werden af en toe uitgeroepen tot de best voetballende ploeg van België. Voor een club met een klein budget is dat een groot compliment. We zijn een kleine ploeg, maar we dromen als een grote.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties