Van Geneugden wil Waasland-Beveren uitbouwen: "Tegenstanders moeten opnieuw schrik krijgen van Freethiel"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 9 reacties
Van Geneugden wil Waasland-Beveren uitbouwen: "Tegenstanders moeten opnieuw schrik krijgen van Freethiel"
Foto: © Photonews

Volg SK Beveren nu via WhatsApp!

Ronny Van Geneugden is deze voormiddag voorgesteld als de nieuwe coach van Waasland-Beveren. De Limburger tekende een contract voor twee seizoenen op de Freethiel. "Er was een akkoord op enkele dagen tijd. Het gevoel zat meteen goed."

Cédric De Volder in Beveren

Ronny Van Geneugden is opnieuw hoofdcoach in onze Belgische Jupiler Pro League. De Limburgse oefenmeester volgt Bob Peeters op bij Waasland-Beveren. Op die manier zat Van Geneugden - tijdens de voorbije voetbaljaargang nog ontslagen bij Oud-Heverlee Leuven - niet lang zonder job.

"Ik kreeg enkele dagen geleden een telefoontje van Waasland-Beveren", doet de veldheer zijn verhaal. "Ik had eigenlijk meteen een goed gevoel bij deze club. Er was niet alleen vertrouwen in mezelf als coach, maar ook als mens. We vonden dan ook een akkoord op amper enkele dagen tijd. Wat mijn ambitie nu is met de Leeuwen? De basis is de voorbije jaren gelegd, hé. Nu is het de uitdaging om daar op verder te bouwen."

Bedoeling van W-B om langer met Peeters te werken

"Waasland-Beveren was een club die de voorbije seizoenen telkens met de hakken over de sloot sprong", gaat Van Geneugden verder. "Daar wil ik toch iets aan veranderen. Wat er daarvoor nodig is? Eerst en vooral vertrouwen, hé. Maar ik heb nu twee seizoenen om mijn accenten te leggen. Ik wil eerst en vooral dat er een chemie ontstaat tussen spelers, staff en fans. De tegenstanders moeten opnieuw schrik krijgen van de Freethiel."

De thuisbasis van Waasland-Beveren was de voorbije jaren echter niet het toonbeeld van stabiliteit. Meer zelfs: er was een komen en gaan van coaches. "Maar net daarom is de keuze op mij gevallen", vervolgt Van Geneugden. "Ook bij KRC Genk en OH Leuven was ik lange tijd werkzaam. Het is dus ook de bedoeling om hier iets neer te zetten op lange termijn. Ik denk trouwens dat het ook de bedoeling van de club was om langer met Bob Peeters te werken, hé."

Uitdaging om verder te bouwen op basis

"Op dit moment heb ik nog geen zicht op de spelersgroep", besluit de nieuwbakken coach. "Maar ik besef maar al te goed dat er een pak huurlingen opnieuw vertrekken. Er zal wel een kwaliteitsinjectie nodig zijn, maar ik wil ook eerst de beloftenkern evalueren. Misschien lopen er daar wel jongens rond die klaar zijn voor een stapje hoger. Maar al die zaken zullen we de komende weken wel bekijken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties