Interview Vanaken: "Denk dat het voor mij nog te snel zou gaan bij de Rode Duivels"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 52 reacties
Vanaken: "Denk dat het voor mij nog te snel zou gaan bij de Rode Duivels"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hans Vanaken, onze Speler van het Jaar, werd al door velen een grote toekomst bij de Rode Duivels voorspeld. Zelf is de nuchtere middenvelder vooral nog onder de indruk van de huidige generatie.

Sander De Graeve en Robby Morren in Lommel

Filip Joos zei het al eens: "Vanaken speelt te snel voor de Rode Duivels." Vanaken zelf nuanceert die uitspraak meteen. "Ik denk dat dat wat overdreven was. Te snel? Ik denk dat het voor mij wat te snel zou gaan moest ik nu bij de Rode Duivels trainen."

Hij hoopt alvast dat die dag er komt. "Daar hoop je natuurlijk op, iedereen wil voor zijn land spelen. Ik zal er zeker geen neen tegen zeggen. Met de bond was er nog geen contact in verband met de A-ploeg, maar ik speelde wel bij de U21."

Zie de Rode Duivels toch niet voorbij de achtste finale geraken

Op het WK in Brazlilië ziet Vanaken de Rode Duivels geen al te veel potten breken. "Een kameraad werkte zo'n heel excel-bestand uit om te pronostikeren. Bij mij gaan ze er na de groepsfase uit. Ze treffen Duitsland. Het kan natuurlijk eens meezitten. Als ze tegen Portugal uitkomen en die pakken al na twee minuten rood... Ze hebben daar wel wat lopen, hé, met onder andere Pepe", lacht Vanaken.

De eindwinst zal volgens de jonge middenvelder naar Argentinië gaan. "Argentinië tegen Brazilië in de finale, dat zou erg mooi zijn. Als de Argentijnen het WK winnen in Brazilië gaat dat wel vonken geven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties