Sprokkels: OHL wil door met Leko, West Ham haalt Sherringham binnen en Cavani blijft in Parijs

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 1 reacties
Sprokkels: OHL wil door met Leko, West Ham haalt Sherringham binnen en Cavani blijft in Parijs
Foto: © Photonews

Het WK komt dichterbij, de Belgische clubs beginnen stilletjesaan op te bouwen naar het nieuwe seizoen en ook in het buitenland roert er veel. Wij gieten de kleinere nieuwsberichten voor jullie in een overzichtje.

OHL wil door met Leko

OH Leuven wil ook in tweede klasse door met Ivan Leko. Bovendien is ook de Kroatische oefenmeester te vinden voor dat voorstel. De zoektocht naar een technisch directeur is even on hold gezet na het afhaken van Dimitri Mbuyu en Wim De Corte. Die laatste gaat als assistent van Ronny Van Geneugden aan de slag bij Waasland-Beveren.

The Socceroos zijn geland

Australië is na het gastland het eerste nationale team dat in Brazilië neerstrijkt. Mathew Ryan en co nemen het in de loodzware poule B op tegen Spanje, Nederland en Chili.

Costa Rica verliest topscorer

Costa Rica zal de Wereldbeker zonder zijn topschutter Alvaro Sobario moeten betwisten. De aanvaller van het Amerikaanse Real Salt Lake brak tijdens de voorbereiding zijn middenvoetsbeentje en moet afhaken. Eerder op het jaar kreeg bondscoach Jorge Luis Pinto al te horen dat hij met Bryan Oviedo van Everton nog een sleutelspeler zou missen. De verdediger brak zijn been.

Zuid-Korea zonder linksachter

Ook de Zuid-Koreanen delen in de malaise en zullen op het WK niet kunnen rekenen op Kim Jin-Soo. De linksachter - die deel uitmaakte van de vaste 23 namen - raakt niet tijdig hersteld van een enkelletsel. Hij wordt vervangen door Mainz-verdediger Park Joo-Ho.

CR7 krijgt nog eventjes rust

Griekenland moet Cristiano Ronaldo niet vrezen. De ster van Portugal zal naar alle waarschijnlijkheid niet spelen in het oefenduel. CR7 speelde afgelopen zaterdag nog de CL-finale met Real Madrid en krijgt nog eventjes rust. Al sloot hij ondertussen wel al aan op het Portugese trainingskamp.

Immobile is binnen

Borussia Dortmund heeft Ciro Immobile binnen. De Italiaanse aanvaller komt voor zo'n twintig miljoen euro over van Torino. De transfer zal eerstdaags worden bekend gemaakt.

West Ham haalt icoon binnen

Teddy Sherringham gaat aan de slag als spitsentrainer van West Ham United. The Irons willen aanknopen met de vroegere successen en laten deze keer niets aan het toeval over.

Nieuwe coach voor Malaga

Malaga CF heeft een nieuwe oefenmeester. Javier Gracia tekende een contract voor twee seizoenen bij de blauwhemden. De 44-jarige Spanjaard was eerder aan de slag bij Osasuna.

Rouches laten aanvaller gaan

Jean-Marc Makusu is niet langer een speler van Standard. De Luikenaren zijn niet onder de indruk van de aanvaller en zijn optie wordt dan ook niet gelicht.

Zwitserse coach voor Moskovieten

Murat Yakin wordt de nieuwe coach van Spartak Moskou. De 39-jarige Zwitser met Turkse roots volgt de ontslagen Valeri Karpin op. De oefenmeester – die een contract voor twee seizoenen tekende – pakte enkele weken geleden nog de titel met FC Basel.

Extra middenvelder voor United?

Louis van Gaal moet komende maand dan wel Oranje nog leiden op het WK, maar zit al met zijn hoofd op Old Trafford. Volgens de Nederlander is vooral het middenveld problematisch bij Manchester United. De veldheer wil dan ook minstens één grote versterking. Slecht nieuws voor Marouane Fellaini?

Cavani blijft in Parijs

Manchester United deed de voorbije weken verwoede pogingen om Edinson Cavani te verleiden. De aanvaller van Paris Saint-Germain heeft de aanbiedingen nu definitief in de prullenmand gegooid en zal dus ook de komende seizoenen in het Parc des Princes te bewonderen zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties