Sprokkels: De Jong steunt zijn coach, regionale scheidsrechterstrainingen en Van Bommel krijgt afscheid

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Sprokkels: De Jong steunt zijn coach, regionale scheidsrechterstrainingen en Van Bommel krijgt afscheid
Foto: © SC

Het WK komt dichterbij, de Belgische clubs beginnen stilletjesaan op te bouwen naar het nieuwe seizoen en ook in het buitenland roert er veel. Wij gieten de kleinere nieuwsberichten voor jullie in een overzichtje.

De Jong steunt zijn coach

Clarence Seedorf staat op de wip bij AC Milan en moet waarschijnlijk plaatsruimen voor Filippo Inzaghi. De Nederlandse oefenmeester kan ondanks alles rekenen op de steun van zijn landgenoot Nigel de Jong. "Clarence heeft het fantastisch gedaan, maar je kent het Italiaanse voetbal. Daar wordt politiek bedreven", zegt hij tegenover ANP.

Uniforme regionale scheidrechterstrainingen

Het Referee Department van de KBVB lanceerde maandag een nieuw project rond regionale trainingen voor scheidsrechters. De trainingen vinden plaats in de regio's Tongerlo, Tubeke, Aalter en Blegny waar op uniforme wijze aan het fysieke en technische aspect wordt gewerkt.

Van Bommel krijgt afscheid

Mark Van Bommel krijgt alsnog zijn afscheid bij Oranje. De oud-international – die 79 caps op de teller heeft staan – zal worden gehuldigd voor de uitwuifwedstrijd van Nederland tegen Wales.

“Jammer dat Bale gewoon op vakantie is”

Louis van Gaal is dan weer teleurgesteld in enkele spelers van Wales. De tegenstander van de Rode Duivels in de WK-kwalificatiecampagne zal immers niet op z’n sterkst naar Nederland afzakken. “Het is vooral jammer dat je weet dat Gareth Bale ondertussen gewoon op vakantie is.”

Ecuador verwacht lang WK

In de WK-selectie van Ecuador is dan weer een opvallende naam terug te vinden. Reinaldo Reuda neemt  Segunda Castillo immers mee naar Brazilië. De middenvelder blesseerde zich afgelopen zaterdag tijdens een vriendschappelijke partij tegen Mexico en ligt minstens drie weken in de lappenmand.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties