Nieuwe verdediger voor Antwerp: "Ik wil iedere week op het veld staan"

Mattias Verhaeghe
| 34 reacties
Nieuwe verdediger voor Antwerp: "Ik wil iedere week op het veld staan"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gertjan Martens ruilt de Jupiler Pro League in voor de Belgacom League. De verdediger stapt over naar Antwerp, dat hem volgend seizoen huurt van KV Oostende. "Ik kijk er enorm naar uit", zo zegt de verdediger aan onze redactie.

Gertjan Martens tekende een contract van één jaar bij Antwerp. De club huurt hem van KV Oostende. De verdediger is op zoek naar meer speelminuten en hoopt dat voor elkaar te krijgen op de Bosuil. 

"Ik wil iedere week op het veld staan en veel minuten maken"

Martens zegt de Jupiler Pro League dus vaarwel, maar het gaat om een weloverwogen keuze. “Ja, zeker. Ik wil iedere week op het veld staan, en dat is iets dat KV Oostende of een andere eersteklasser mij niet kon garanderen”, zo zegt de verdediger aan Voetbalkrant.com.

“Daarom heb ik er bewust voor gekozen om aan de slag te gaan in tweede klasse. Het is mijn bedoeling om volgend seizoen zoveel mogelijk minuten te maken, dus daarom heb ik voor Antwerp gekozen.”

In eerste klasse is het niet bepaald gelopen zoals Martens in gedachten had. “Dat klopt. Maar ik heb toch een x aantal wedstrijden kunnen spelen in play-off 2. Wedstrijden waarin ik toch heb bewezen dat ik eerste klasse aankan.”

"De doelstelling? Een goede start is belangrijk, maar tweede klasse is zo een rare competitie"

De 25-jarige verdediger kijkt er nu al naar uit om voor de fans van de Great Old uit te komen. “Ja, dat is iets waar ik enorm naar uitkijk. Dat is toch een fantastisch gegeven, hé.”

Martens hoopt het zo goed mogelijk te doen met Antwerp, maar straffe uitspraken doet hij niet. “Tweede klasse is zo een rare competitie. Je kan op voorhand niet zeggen waar je zal eindigen in het klassement. Een goede start is heel belangrijk.”

Tot slot lijkt de kans klein dat Martens nog terugkeert naar KVO. “Mijn contract loopt er na volgend seizoen af, dus dan ben ik een vrije speler.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties