Wie haalde het team van speeldag 3 op het WK?

Wie haalde het team van speeldag 3 op het WK?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op het WK gaan de achtste finales beginnen te kletteren, maar onze redactie verzamelde ondertussen alle gegevens om tot een oordeel te komen over speeldag 3. Wie staat in het team van de laatste speelronde van de groepsfase?

Doel

In doel kiezen we deze keer voor Keylor Navas (Costa Rica). Hij keepte voor de derde keer op rij een goede wedstrijd en hield zo de nul tegen Rooney en co. Met 7 op 9 gaat Costa Rica door en mag hij dus ook nog tegen Griekenland en wie weet Nederland of Mexico zijn kunnen bewijzen.

Verdediging

Achterin vier spelers, van links naar rechts Vertonghen (België), Schär (Zwitserland), Godin (Uruguay) en Lichtsteiner (Zwitserland). De Zwitserse verdediging werd tegen Frankrijk nog zoekgetikt na het uitvallen van Von Bergen, maar tegen Honduras was dat probleem opgelost via Schär. Op rechts kwam Lichtsteiner eindelijk serieus uit de verf. Godin was de beste man van Uruguay en zorgde voor een beslissend doelpunt, dat deed Vertonghen op links ook - al lag hij in balans met Digne, Alvaro Pereira en Kuyt.

Middenveld

Op het middenveld kiezen we opnieuw voor een driehoek. Guardado (Mexico) mag van ons gerust blijven staan, want hij was opnieuw de regulator tegen Kroatië.

Daarnaast kunnen we niet naast Iniesta (Spanje) die eindelijk op dreef raakte, en James Rodriguez (Colombia) die op 45 minuten de Japanse defensie helemaal aan gort hielp schieten.

Aanval

Opnieuw veel aanvallers op dreef. Kiezen is verliezen, maar er zijn er drie waar we toch echt niet buiten konden: Shaqiri (Zwitserland) rolde eigenhandig de Hondurezen op met een hattrick, Lionel Messi is nu echt aan de oppervlakte gekomen voor Argentinië en ook Neymar is nu echt los bij Brazilië.

Alles bij elkaar ziet ons team van speeldag 3 er dus zo uit:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties