Reactie Alderweireld: "We mogen trots zijn op dit land"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Alderweireld: "We mogen trots zijn op dit land"
Foto: © Photonews

Toby Alderweireld speelde een sterk toernooi op de rechtsback, niet zijn natuurlijke positie, en reageerde na de uitschakeling licht teleurgesteld, maar vooral trots. Bijna was hij er niet bij tegen Argentinië.

Sander De Graeve in Brasília

Alderweireld was voor de partij twijfelachtig. "Ik had een verrekking aan het bovenbeen en vermeed gisteren om hard op de bal te trappen. In de opwarming liep ik alle tests af en trapte ik lange ballen, alles was in orde. Ook in de wedstrijd had ik geen problemen."

Over zijn eigen match wou hij niet veel kwijt. “Het is moeilijk om daar nu de analyse van te maken, misschien kan jij dat beter inschatten." De vroege goal van de Argentijnen zorgde voor problemen. "Het was moeilijk, ze kropen heel ver terug en gingen vooral verdedigen. We hebben het geprobeerd, maar je weet dat er dan veel ruimte komt voor spelers als Higuaín en Messi. We gaven weinig weg, maar creëerden zelf ook niet veel."

De Belgische kansen kwamen vooral uit voorzetten, maar de flanken werden zelden benut. “Dat klopt, daar konden we het iets beter doen. Op het eind probeerden we het vooral met lange ballen. Als die bal van Lukaku wel goed komt, krijgen we misschien verlengingen."

Natuurlijk wilden we meer

Alderweireld kijkt al bij al trots terug op dit WK. "De teleurstelling overheerst momenteel wat, maar we kijken toch vooral met fierheid terug. Een kwartfinale op een WK is iets om trots op te zijn. Natuurlijk wilden we meer, maar we gingen eruit tegen een grote tegenstander."

Hij was vooral onder de indruk van de beleving in België. "Heel leuk om te zien hoe het Belgische volk achter ons stond. We mogen echt trots zijn op dit land." De toekomst ziet hij rooskleurig in met deze generatie. "We hebben een jonge groep. Deze ervaring nemen we mee naar het volgende. In 2016 zijn we opnieuw een stap verder."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties