Lokeren houdt geen al te beste generale repetitie met oog op Supercup

Timothy Collard
Timothy Collard
| 3 reacties
Lokeren houdt geen al te beste generale repetitie met oog op Supercup
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sporting Lokeren heeft een slechte generale repetitie gehouden voor de Supercup tegen Anderlecht van komende zondag. De troepen van Peter Maes hadden hun handen vol met KV Mechelen en konden niet winnen.

Timothy Collard in Lokeren

Peter Maes en Aleksandar Jankovic opteerden voor een elftal dat wel wat weg had van een type-elftal. Lokeren speelde bij afwezigheid van Mijat Maric (hamstrings) met Denis Odoi in het hart van de verdediging.

Remacle met snelle goal, Vanaken op de kruising

Tijdens de eerste helft lieten beide elftallen zich betrappen op vrij slordig en potig spel. Na een snelle omschakeling zorgde Lokeren hoe dan ook voor een vroege goal. Harbaoui speelde het leer knap door richting Remacle en die jaste de bal in de kruising: 1-0.
 

KV Mechelen deed het meeste moeite om aanvallen in elkaar te boksen, maar vaak stokte het aan de rand van de zestien bij de troepen van Aleksandar Jankovic. Paulussen en Claes dreigden, maar het was – een tot dan bleke – Hans Vanaken die nog voor het grootste gevaar zorgde. Zijn plaatsbal spatte echter uiteen op de kruising.

Adesanya zorgt voor gelijkmaker tegen flauw Lokeren

Ook de tweede helft ging van start met een snelle goal. Bij een corner klom Jason Adesanya hoger dan iedereen en kopte hij het leer hard tegen de touwen: 1-1. KVM dicteerde de wet, maar een knappe actie tussen Paulussen en Matthys kon net niet afgerond worden door Adesanya.

Na het uur volgden veel wissels bij de thuisploeg en dat kwam de wedstrijd niet ten goede. Invaller Dutra tekende nog voor het grootste gevaar, maar de Braziliaan kreeg zijn schot niet binnen het kader.

Een moedig Mechelen hield stand tegen een Lokeren dat nog niet draaide zoals op de beste momenten vorig jaar. Peter Maes heeft nog enkele dagen om zijn team klaar te stomen voor de Supercup tegen landskampioen Anderlecht.

Sporting Lokeren: Verhulst, Galitsios (82’ Trompet), Odoi, Mertens (71’ Mingiedi), Henrique (65’ Corryn), Remacle (86’ Ansah), Overmeire (71’ Dutra), Persoons, Vanaken, Kaya (65’ De Pauw), Harbaoui (82’ Dessers).

KV Mechelen: Pacovski, Paulussen, Bateau, Kosanovic, Obradovic (89’ Ghomsi), Matthys (84’ Rits), De Petter, Cissé (46’ Van Tricht), Claes (82’ Biset), Hanni, Adesanya (86’ Veselinovic).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties