AA Gent over grasmat: "Voorloper multifunctioneel exploiteren stadion"

AA Gent over grasmat: "Voorloper multifunctioneel exploiteren stadion"
Foto: © Photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

De grasmat van de Ghelamco Arena is op de goede weg naar herstel. Dat laat AA Gent tenminste weten. "We behandelen het veld dagelijks en dat zal ook de komende weken zo zijn", laten de Buffalo's weten.

Na een moeilijk begin, eigen aan nieuwe stadia, verbeterde vorig seizoen de grasmat stelselmatig. Tijdens de voetbalbreak werd vervolgens in de Ghelamco Arena het evenement "Love the Samba" georganiseerd. Hierbij werd een speciale en professionele veldbedekking gebruikt zodat 7.000 feestvierders ook op het veld konden plaatsnemen. Deze bedekking werd telkens kort voor het event opgebouwd en dadelijk erna weggehaald. 

Minutieuze dagdagelijkse behandeling

"Dit évent, alsook de uiterst ongunstige weersomstandigheden (ondermeer hevige regenval in Juli), waren evenwel een beproeving voor de grasmat. Met meer dan deskundige hand werd echter de voorbije weken hard gewerkt om de grasmat opnieuw speelklaar te maken. Deze minutieuze dagdagelijkse behandeling wordt ook de volgende weken verdergezet", laat Gent weten in een perscommuniqué.

"Voor zowel KAA Gent, firma De Ceuster als event organisator Goosebumps was dit zonder twijfel een leerrijke fase, wat resulteerde in bijkomende expertise en knowhow op dat vlak. Deze expertise zal blijvend geoptimaliseerd worden tijdens een wekelijks deskundig overlegmoment rond de grasmat met een vast team van experts ter zake. KAA Gent beklemtoont hiermee niet alleen haar professionele benadering van de grasmat maar toont zich ook voorloper inzake het multifunctioneel exploiteren van haar stadion."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties