Hasi opgelucht: "Defour is meer voetballer dan Kouyate"

Hasi opgelucht: "Defour is meer voetballer dan Kouyate"
Foto: © Photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Besnik Hasi was opgelucht om Steven Defour op Anderlecht te zien verschijnen. De coach had zijn bestuur blijkbaar toch wat onder druk gezet: "Maar ik begrijp dat zulk een dossier tijd vraagt", aldus Hasi.

Johan Walckiers in Anderlecht

"Nu stel ik voor eens en voor altijd: dit is geen overgangsjaar. Als we de titel missen, zullen we ontgoocheld zijn", besloot voorzitter Roger Vanden Stock zijn speech. Extra druk dus voor Besnik Hasi? "Die is er altijd op Anderlecht. En daarbij, jullie spreken over druk op de trainer? Die trainer heeft genoeg druk gelegd op zijn bestuur", lachte Vanden Stock als antwoord.

Voor Hasi is de komst van Defour een godsgeschenk. Na het vertrek van Kouyate behielp hij zich met Milivojevic, maar dat werkte niet helemaal. Hasi speelde zelfs nog tegen de toen nog jonge Defour. En hij bezette dezelfde positie als de trainer van paars-wit. "Maar hij kan iets beter voetballen hé", knipoogde Hasi. "Het was altijd moeilijk tegen hem. Hij is een echte winnaar en zal het elftal mentaliteit, kwaliteit en ervaring bijbrengen. Hij kan hier zichzelf en de ploeg beter maken."

Defour meer voetballer dan Kouyate

Met Defour erbij heeft Hasi nu twee centrale middenvelders die wel iets kunnen met een bal. "Ik heb twee voetballers nu. Want Defour is toch meer voetballer dan Kouyate. En hij is een aanjager. Hij weet wanneer we moeten gaan en wanneer niet. En ik zie Youri (Tielemans) ook graag met iets meer diepgang spelen."

Ondertussen is het wel niet zeker of Hasi zijn 4-4-2 gaat aanhouden. In de eerste wedstrijden bleek dat het niet altijd heiligmakend is. Met Defour erbij kan hij Suarez op links zetten en Praet achter diepe spits Mitrovic. "We zullen wel zien. Ik heb meerdere mogelijkheden, maar voorlopig ben ik niet van plan te veranderen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties