Ruytinx heeft vrede met statuut: "Keuzes van de coach zijn terecht"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Ruytinx heeft vrede met statuut: "Keuzes van de coach zijn terecht"
Foto: © Photonews

Volg KV Oostende nu via WhatsApp!

KV Oostende gaat morgen in het eigen Albertpark op zoek naar de tweede driepunter van het seizoen. Enig probleem: de West-Vlamingen scoren zo moeilijk. "Maar mijn tijd komt nog wel", grijnst Bjorn Ruytinx.

Cédric De Volder in Oostende

KV Oostende vond de voorbije drie weken amper één keertje de weg naar de touwen. Nochtans haalden the Kustboys met Elimane Coulibaly en Bjorn Ruytinx het zware geschut naar het zeetje. "We zijn samen goed voor twintig doelpunten", klonk het enkele maanden geleden nog in koor. "Maar dat kan nog steeds waarheid worden", lacht El Toro. "Maar momenteel spelen we op een andere manier. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat Elimane er een stuk of twaalf zal scoren. Dan blijven er maar acht meer over voor mij, hé." (knipoogt)

"Ik val momenteel langs de ploeg", gaat de voormalige aanvoerder van OH Leuven verder. "Maar ik ben het gewoon om altijd en overal te knokken voor mijn plaats. Coulibaly moet zijn draai ook nog vinden, maar doet het best wel goed. Ik vind de beslissing van de coach dan ook terecht. Ik ben eerlijk: mijn voorbereiding was niet goed. Dat is ook niet abnormaal na al die jaren bij een ander team. Al voel ik me fysiek wel top. Tijdens de voorbereiding miste ik amper één oefensessie. Dat is volgens mij een tien jaar geleden." (lacht)

Taalprobleem? Ik leer die West-Vlamingen gewoon Limburgs

Leuk detail: de komst van Ruytinx naar het Albertpark was eigenlijk aangekondigd. Het scheelde geen haar of de aanvaller maakte ook de rentree van KVO op het hoogste niveau mee. "Het klopt dat Fred Vanderbiest me vorig seizoen al wilde halen. Bovendien verliepen de contractonderhandelingen in Leuven nog maar eens moeilijk. Maar we kwamen er niet uit. Als je moet verhuizen naar de kust en als je je gezin minder gaat zien, moet er iets tegenover staan, hé. Als Marc Coucke hier een maand of twee eerder was aangekomen, was ik er misschien al langer."

"Het klikt bovendien goed met die West-Vlamingen", besluit Ruytinx. "Ook bij OHL speelden een pak jongens van deze streek, hoor. We zijn allebei gekenmerkt door een werkersmentaliteit. Of er geen taalproblemen waren? De kleedkamerhumor, hé. Ik vroeg die jongens dikwijls om die zakdoek uit hun mond te halen en leerde ze dan maar snel Limburgs. Dat heb ik hier in de vestiaire trouwens ook gedaan." (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties