Sprokkels: Jonge Engelse ref voor Rode Duivels

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Sprokkels: Jonge Engelse ref voor Rode Duivels
Foto: © Photonews

De transfermarkt is gesloten, de competities aller landen op gang getrapt. Ook vandaag worden we opnieuw bestookt met kleine nieuwtjes en leuke weetjes. Onze redactie goot alles in een handig overzicht.

De Roover weg bij Blackpool?

Volgens de Blackpool Gazette is Bart De Roover geen assistent meer van José Riga. Er worden ook vragen gesteld bij de toekomst van de manager zelf bij de Engelsen, omwille van een slechte verstandhouding met voorzitter Oyston.

Jonge Engelse ref voor Rode Duivels

Michael Oliver is de scheidsrechter voor de wedstrijd van de Rode Duivels tegen de Socceroos. De Engelsman is amper 29 jaar oud. Vier jaar geleden was hij nog de jongste scheidsrechter die een match in de Premier League mocht fluiten.

Juve geeft Dzeko niet op

Juventus probeerde de voorbije weken tevergeefs om Edin Dzeko los te weken bij Manchester City. De markt is dan wel gesloten, maar De Oude Dame geeft niet op. Tot in januari!

#BELAUS nog niet uitverkocht

De wedstrijd tussen België en Australië is nog niet uitverkocht. Vanaf 18 uur gaan de loketten rond Sclessin open.

Bancé naar tegenstander Club Brugge

Club Brugge zal in de Europa League een oude bekende tegenkomen. Aristide Bancé, eerder bij Sporting Lokeren aan de slag, tekende een contract bij HJK Helsinki. De aanvaller was transfervrij.

OHL legt jeugdspeler vast

Oud-Heverlee Leuven heeft Ogun Yavuz voor twee seizoenen vastgelegd. De 20-jarige middenvelder speelde de voorbije twee seizoenen bij de beloften van OHL en doorliep de jeugdreeksen bij KRC Genk.

Ibrahimovic moet mogelijk passen bij Zweden

De kans is groot dat Zlatan Ibrahimovic er niet bij is in de oefeninterland van donderdag tegen Estland. De Zweedse aanvoerder en steraanvaller heeft last van keelpijn.

Fans Aalst organiseren protestmars

Het stadiondossier van Eendracht Aalst is opnieuw actueel. De Ajuinen moeten voor de bekerwedstrijd tegen Club Brugge uitwijken om veiligheidsredenen. De fans organiseren op zestien september een protestmars om de situatie aan te klagen.

Vermeer in Feyenoord-shirt

In Nederland is het staatszaak, dus is er voor deze foto ook wel plaats in onze sprokkeltjes. Kenneth Vermeer draagt voor het eerst het embleem van Feyenoord op de borst.

Beter laat dan nooit

Ook de scheidsrechters hebben de Ice Bucket Challenge ontdekt. Al zijn het vooral de groentjes die de ijskoude douche in ontvangst mogen/moeten nemen.

KVK mikt op vogeltjes

KV Kortrijk ging op teambuilding. Het is vooralsnog niet geweten of er ook slachtoffers zijn gevallen…

Sahin acht weken in lappenmand

Borussia Dortmund zal twee maanden niet kunnen rekenen op Nuri Sahin. De middenvelder werd (succesvol) geopereerd aan de knie.

Engelaar strijkt neer in Enschede

Orlando Engelaar, op een blauwe maandag nog bij Racing Genk, traint momenteel mee bij FC Twente, meldt FC Tubantia. De 35-jarige middenvelder probeert er na zijn passage in Australië, bij Melbourne Heart, een contract te versieren.

Van Basten moet nog wat langer rusten

AZ-coach Marco Van Basten moet op doktersadvies nog wat langer rust nemen, meldt de NOS. De voormalige bondscoach van Oranje heeft te kampen met hartkloppingen als gevolg van spanningen wegens privézaken en miste zo al de wedstrijd van zijn club tegen Dordrecht (3-1 winst.) Ook op zaterdag 13 september, thuis tegen Heerenveen, zal Van Basten zich op de bank laten vervangen door zijn assistent.

Dario Van den Buijs tekent eerste contract bij Club

Club Brugge maakt werk van de toekomst. Dario Van den Buijs, zoon van assistent-trainer Stan, tekende immers een profcontract voor twee seizoenen op Jan Breydel. Dat staat te lezen op de webstek van Blauw-Zwart. Van den Buijs wordt binnenkort 19 en is een polyvalente linksvoetige verdediger. Hij speelde sinds vorig seizoen bij de beloften van Club Brugge en kwam eerder uit voor Lierse en Westerlo.

Club Brugge geeft nummers nieuwkomers prijs

Aalst zoekt oplossing

Eendracht Aalst gaat op zoek naar een definitieve oplossing voor de bekermatch tegen Club Brugge. Het stadion in Aalst voldoet niet aan de reglementen en daarom leek er te worden uitgeweken naar Denderleeuw. Morgen willen de Ajuinen met een definitieve oplossing komen.

Kasmi speeldag minder

De schorsing van Faysel Kasmi is teruggebracht naar twee speeldagen effectief en een speeldag voorwaardelijk. In een voorstel had de speler van Lierse nog drie speeldagen gekregen.

KVK kan Chanot opnieuw inschakelen

Maxime Chanot liep Achter De Kazerne een dubbele neus- en kaakbeenbreuk op, maar is stilaan klaar om zijn rentree te maken. En hoe!?

Geen Messi tegen wereldkampioenen

Argentinië speelt vanavond een vriendschappelijke interland tegen Duitsland en kan dus revanche nemen voor de verloren WK-finale. Al is Lionel Messi er vanavond niet bij. De superster is fysiek nog niet top en laat de wedstrijd schieten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties