Voorzitter en coach Antwerp FC openhartig over financiële en sportieve situatie

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 43 reacties
Voorzitter en coach Antwerp FC openhartig over financiële en sportieve situatie
Foto: © SC

Royal Antwerp FC is het nieuwe seizoen met één op negen niet al te best begonnen. Het is vanavond van moeten tegen promovendus Racing Mechelen, maar de oudste club van het land laat zich niet op stang jagen. "Er zal eindelijk ook eens iets te beleven zijn in het uitvak", kon er zelfs een grapje af.

Cédric De Volder in Antwerpen

Het is dezer dagen - ondanks de povere één op negen - aangenaam vertoeven op de Bosuil. De renovatiewerken schieten op, vak C van tribune 1 ziet er zelfs piekfijn uit en er wordt geen (overdreven) druk op de schouders van alles en iedereen gelegd. En dat is misschien het belangrijkste van allemaal: de voetjes blijven mooi op de grond.

"Ik ga er geen doekjes om winden", valt Jan Michel met de deur in huis. "Het is geen geheim dat er financiële problemen zijn binnen de club. We dragen nog steeds een serieuze last mee uit het verleden, maar er zijn al serieuze inspanningen gedaan. Al hebben we nog steeds een enorm lange weg af te leggen."

Financiële situatie? We hebben nog een lange weg af te leggen

De voorzitter hoopt echter dat de heropbouw hand in hand gaat met de sportieve prestaties. "Ik wil dan ook geen uitspraken doen over promoties of eindrondes. We hebben ons lesje ondertussen wel geleerd. Maar het lijkt me logisch dat de sportieve heropstanding een leidraad kan zijn voor de rest. En ik moet eerlijk zijn: ik ben verheugd als ik het voetbal zie dat we brengen. Het is dan ook jammer dat de resultaten nog niet volgen."

"En in het voetbal gaat het om het afwerken van de kansen", vult Richard Stricker zijn preses aan. "Al heb ik alle vertrouwen in onze groep. Als ik de vergelijking met vorig seizoen maak kan ik enkel vaststellen dat er een pak meer kwaliteit aanwezig is in de groep. De voorbije weken hebben we keihard getraind en die fysieke voorsprong zie je nu ook terug op het veld."

Geen druk, maar Antwerp moet bovenaan meedraaien

De Bosuil was de voorbije seizoenen een kerkhof van coaches. De woorden van de voorzitter moeten dan ook als muziek in de oren klinken bij de coach. "Er wordt dan wel niets geëist van bovenaf, maar ik leg mezelf en de spelers druk op. Antwerp is een team dat sowieso bovenaan moet meedraaien. Ik wil er geen plaats op plakken, maar ik wil zo hoog mogelijk eindigen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties