Wat als...? Jorge Mendes zijn eigen team mocht samenstellen

Wat als...? Jorge Mendes zijn eigen team mocht samenstellen
Foto: © Photonews

We hebben al een aantal mailtjes binnengekregen: "Die Jorge Mendes moet toch stinkend rijk zijn?" Jawel, de manager van onder meer Cristiano Ronaldo is schatrijk, maar daarnaast is hij ook één van de invloedrijkste personen in het hedendaagse voetbal.

Noem één Portugese bekende voetballer en hij zit bij Mendes. Ronaldo, Pépé, Carvalho, Coentrao,... en ga zo maar door. De 48-jarige zaakwaarnemer is nochtans eerder toevallig in het voetbal gerold. Vroeger verkocht hij reclamepanelen en zo kwam hij in contact met Nuno Espirito Santo, die hij hielp met zijn transfer naar Deportivo La Coruna.

En zo ging de bal aan het rollen. Het duurde niet lang of elke zichzelf respecterende Portugese shotter zat in de portefeuille van Mendes. Zo deed hij heel goede zaken met Real Madrid door Ronaldo, Pepe en Carvalho er te plaatsen. Maar deze zomer ontwikkelde hij zich tot de absolute koning van de transfers.

270 miljoen euro aan spelers verhandeld

Tel maar eens op. James Rodriguez verkaste na het WK van Monaco naar Real Madrid: 80 miljoen euro. Diego Costa verhuisde naar Chelsea: 35 miljoen euro. Angel Di Maria trok van Real naar Man U: 75 miljoen euro. Eliaquim Mangala naar Man City: 40 miljoen euro. Ezequiel Garay naar Zenit: 'slechts' 15 miljoen euro.

En dan moest la pièce de résistance nog komen: Falcao moest weg bij Monaco en liefst naar Real Madrid. Daar vonden ze echter dat Mendes al iets te veel spelers bij hen gestald had en dus trok Falcao ook maar naar Manchester United. Huurprijs: 10 miljoen euro. (Met achter de schermen waarschijnlijk ook wel al een akkoord over een definitieve transferprijs).

Slotakkoord: Mendes verhandelde deze zomer voor maar liefst 270 miljoen euro aan spelers! Daar hield hij zelf een aardig spaarpotje van dertig miljoen euro aan over. Niet slecht voor een twee maand werk! 

Zo zou een elftal van Mendes er kunnen uitzien:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties