Van der Elst blikt vooruit naar #GNKCLU: "Extra achterstand oplopen zou heel vervelend zijn"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 13 reacties
Van der Elst blikt vooruit naar #GNKCLU: "Extra achterstand oplopen zou heel vervelend zijn"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge gaat zondag op bezoek in de Cristal Arena van KRC Genk. Beide ploegen kunnen het zich nu al niet meer veroorloven om nog veel punten te verliezen. Dat is overigens ook de mening van Franky Van der Elst. "Eigenlijk is het nu al van moeten."

Door Cédric De Volder

Club Brugge startte het seizoen met torenhoge ambities, maar kijkt na zes speeldagen op een povere negen op achttien aan. Bij KRC Genk is de balans zelfs nog negatiever: amper zeven punten en een ontslag. Zondag staan beide teams dan ook met getrokken messen - al dan niet op de keel - tegenover elkaar. 

"Eigenlijk is het voor beide teams nu al van moeten", vertelt Franky Van der Elst in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Een extra achterstand oplopen zou zelfs heel vervelend zijn. Het is dan ook belangrijk dat er niet verloren wordt. Langs de andere kant: een overwinning zorgt er meteen voor dat je sprongen maakt in het klassement."

Nieuwe jongens zullen sowieso een aanpassingsperiode nodig hebben

Blauw-zwart trok onlangs een blik Zuid-Amerikanen open. Gato Silva is dan wel nog niet speelgerechtigd zondag, maar wat verwacht de voormalige Rode Duivel van die jongens? "Ik vrees dat er sowieso een aanpassingsperiode zal nodig zijn voor die jongens. Hopelijk duurt het niet te lang, hé. Club heeft door het vertrek van Vadis Odjidja-Ofoe en Maxime Lestienne de versterking nu nodig. Al zal het wellicht helpen dat het er een paar zijn."

"Ook in mijn tijd was het overigens zeldzaam om drie dagen vrijaf te krijgen", komt The Fox nog eens terug op de beslissing van Michel Preud'homme. "Maar wellicht vond Michel het nodig na een enorm drukke periode. Hij weet alleszins goed genoeg wat hij doet, hoor. Bovendien moesten de nieuwkomers wel op de club zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties