Wie staat in de spits bij Club Brugge?

Wie staat in de spits bij Club Brugge?
Foto: © Photonews

Door een hele resem nieuwkomers bij Club Brugge begint het puzzelwerk van Michel Preud'homme nu misschien echt. Wie wordt de nieuwe spits van Club Brugge, en vooral: wie wordt de supersub? Of kunnen ze toch nog naast elkaar plaatsnemen?

Door Aernout Van Lindt

Club Brugge heeft een duidelijke visie dit seizoen. Met Menegazzo, Silva en Vormer werden inwisselbare figuren gezocht, die naast Timmy Simons een plek als verdedigende middenvelder kunnen verwerven.

Met zoveel geweld op de 6 lijkt het duidelijk: de punt op het middenveld zal naar voren wijzen en vermoedelijk blijven wijzen bij Club Brugge. Temeer omdat er naast Refaelov, Sobota en Storm ook nog Izquierdo en Gedoz op de flank zijn bijgekomen en met Jorgensen – ondertussen al bij Zulte Waregem - een '8' is verdwenen.

Luxeprobleem?

Rest nog een groot 'probleem': wie met flanken speelt in een 4-3-3, kan eigenlijk maar 1 diepe spits gebruiken. De kans dat Castillo én De Sutter naast elkaar opduiken voorin lijkt dan ook klein, temeer beiden niet graag naar een flank terugzakken.

Dat De Sutter bijna speelklaar is, en ook Castillo in vorm aan het seizoen begon, maakt dat Preud’homme binnenkort met een luxeprobleem zit. Gelukkig zijn er nog minstens zes Europese matchen om minstens tot Nieuwjaar beide spitsen gelukkig te houden.

Wie wordt de supersub?

Aan de andere kant is het wel een luxe: aan beide kanten kan het zwaard enorm snijden. Als Castillo aan een match begint, heb je met De Sutter een echte stormram op de bank zitten. Hem gretig houden en hij kan in de laatste 25 minuten heersen.

Omgekeerd kan het misschien zelfs nog gevaarlijker zijn. Niemand kan wegen op een verdediging als De Sutter. Als hij een dik uur zichzelf en de tegenstanders kan afmatten, wordt het voor een goaltjesdief als Castillo een koud kunstje om gemiddeld 1 keer per halfuur te scoren. Rest Preud’homme nog 1 taak: de Chileen en de West-Vlaming scherp en tevreden houden. Zeker aangezien ook nog ene Brodic om de hoek komt piepen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties