Bossut: "Een Belgische topclub of buitenlandse middenmoter moet zeker kunnen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 15 reacties
Bossut: "Een Belgische topclub of buitenlandse middenmoter moet zeker kunnen"
Foto: © photonews

Sammy Bossut kampeert momenteel in de kelder van het klassement, maar vertoefde enkele maanden geleden nog op het WK in Brazilië. "Ik ben nog steeds aan het accepteren dat het niveau niet gelijkaardig is", vertelt de doelman.

Zulte Waregem vertoeft momenteel in het onweer na twee seizoenen in de stralende zon. "Na die 1-4-nederlaag tegen Waasland-Beveren ben ik zelfs onmiddellijk in mijn wagen gestapt", vertelt Sammy Bossut in Het Nieuwsblad. "Anders had ik toch maar domme dingen gezegd. Of ik dan zit te denken dat ik van het WK naar de kelder van de competitie ben gegaan? Ja..."

"Ik ben nog steeds aan het accepteren dat het niveau niet gelijkaardig is", gaat de goalie verder. "Maar zelf kan ik daar weinig aan doen. Na het vertrek van Junior Malanda en Thorgan Hazard is er dan nog eens een pak minder kwaliteit in de groep. Maar er is wel nog voldoende talent om een pak hoger in de rangschikking te staan."

Ik ben nog steeds aan het accepteren dat het niveau niet gelijkaardig is

Bossut verlengde inmiddels zijn contract aan de Gaverbeek tot medio 2019. "Ik weet nochtans dat ik een hoger niveau aankan. Na het WK is mijn ambitie ook aangewakkerd. Een Belgische topclub of een goede middenmoter in het buitenland moet zeker kunnen. Al zal ik niet ongelukkig zijn als er niets meer uit de bus komt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties