Hasi over penalty-incident: "Ik beslis wie trapt, dus mijn schuld"

Hasi over penalty-incident: "Ik beslis wie trapt, dus mijn schuld"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is altijd iets met strafschoppen bij Anderlecht: ofwel worden ze gemist, ofwel is er discussie over wie ze trapt, ofwel een combinatie van beide. Tegen Genk kostte het hen twee punten, maar Besnik Hasi nam - zoals het een goede coach betaamt - zijn twee snoeshanen in bescherming.

Johan Walckiers in Anderlecht

Bij de spelers waren er niet veel die iets konden zeggen over de fase. Niemand die wist wie er aangeduid was of wie nu eigenlijk het recht had te mogen trappen. Goed geïnstrueerd, maar Hasi schiep zelf direct duidelijkheid. "Als Kabasele op het veld staat, is hij de eerste strafschopnemer. Indien niet, is Youri dat. Ik beslis wie trapt! En dus is het ook mijn schuld."

Dat het Anderlecht twee punten kostte, wou Hasi niet toegeven. "Nee, we zijn niet uit concentratie gehaald. Nathan is een 'coole' gast. Die heeft daar geen last van. Hij trapte hem ook goed, want de keeper lag in de andere hoek. Helaas trapt hij op de paal. Het is positief dat twee jonge gasten allebei willen trappen. En ze hebben het al uitgepraat. Het is allemaal zo erg niet. Ik heb Mornar en De Boeck ooit zien vechten om een penalty", relativeerde Hasi.

Ik heb Mornar en De Boeck ooit zien vechten om een penalty

En Hasi had ook lof in huis voor Tielemans. "We zouden beter over de match van Youri praten, want het was zijn beste van het seizoen. Hij speelde samen met Defour echt dominant met veel druk naar voor", vond Hasi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties