Reactie Enoh teleurgesteld na rode kaart bij debuut: "Wou de bal gewoon blokkeren"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 11 reacties
Enoh teleurgesteld na rode kaart bij debuut: "Wou de bal gewoon blokkeren"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Elf minuten. Zo lang hield Eyong Enoh, die de nieuwe patron op het middenveld van Standard moet worden, het uit op het veld van Club Brugge. Één drieste tackle richting Vormer. Rood en douchen was het verdict. De middenvelder die het WK voor Kameroen speelde reageerde sereen.

Sander De Graeve in Brugge

"Zo'n debuut wil je natuurlijk niet maken. Het is erg jammer dat ik na elf minuten al een rode kaart pak, maar dat gebeurt in voetbal en ik moet dit snel vergeten." Erg rustig, die reactie van Enoh. Igor De Camargo riep -binnensmonds en gepaard met heel wat op z'n tong bijten- moord en brand.

Of hij die rode kaart nu verdiend vond? "Ik weet het echt niet. De match was net begonnen en we gingen agressief in de duels. Ik had zelfs niet de intentie om hem te tackelen. Ik wou enkel de bal blokkeren, maar ging er wat wild in. Jammer genoeg trekt de ref rood. Als je daarna de match verder bekijkt, zie je dat ook Club zo'n situaties had."

Toch een gecamoufleerd puntje van kritiek richting ref Wouters van de ervaren centrale middenvelder. Enoh, international voor Kameroen en actief op het WK, maakte dit overigens nooit eerder mee. Ook al gaf slachtoffer Vormer aan dat zo'n tackles in zijn periode bij Ajax schering en inslag waren.

Mijn allereerste rechtstreekse rode kaart

"Het maakt wat deel uit van mijn spel, dat agressief in duel gaan, dat klopt." Agressief staat niet gelijk aan vuil. "Het is de allereerste keer in mijn carrière dat ik eraf moet met een rechtstreekse rode kaart. Twee keer geel, dat overkwam me wel al bij mijn tijd bij Ajax, maar rechtstreeks rood? Neen, nooit. Het mag gerust de laatste keer zijn ook."

Verhaal halen bij Wouters deed hij niet. "Ik respecteer zijn beslissing. Ik ben er om te voetballen, niet om de scheidsrechter te beoordelen. Als het een fout is, dan is dat zo. Missen is menselijk. In andere competities worden hardere tackles soms zelfs niet bestraft. Ik hoop wel dat ik een milde straf krijg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties