Sportvoedingsdeskundige: "Er moet minimaal 5 à 6 kilo af bij Mitrovic"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 39 reacties
Sportvoedingsdeskundige: "Er moet minimaal 5 à 6 kilo af bij Mitrovic"
Foto: © photonews

Aleksandar Mitrovic kan de strijd tegen de overtollige kilo's maar moeilijk winnen. Toen de Servische spits van Anderlecht na de match tegen Racing Genk zijn shirt uittrok, spatte de scherpte er niet bepaald vanaf. Hoe kan een prof die elke dag traint toch te dik staan?

Volgens sportvoedingsdeskundige Rudi Liekens van het Medical Sport Lab in Mechelen zijn hier meerdere redenen voor. "De manier van leven natuurlijk met dan vooral de voeding speelt een belangrijke rol. Maar ook de trainingmethodes."

"De grootste vetverbranding bereikt men met een lange duurtraining van een continu karakter", gaat Liekens verder. "Als de spelers van Anderlecht een technische oefensessie afwerken, is er veel minder vetverbranding dan wanneer je een uur aan een stuk in de aerobe zone traint."

Beeld van Mitrovic was onaanvaardbaar

Toch moet Mitrogoal vooral bij zichzelf te rade gaan. "Ik heb dat beeld ook gezien toen hij zijn shirt uitrok. Dat was inderdaad niet scherp te noemen, om niet te zeggen onaanvaardbaar. Je mag zeker spreken van minimaal vijf à zes overtollige kilo's."

"Het is voornamelijk de ververbranding die moet gestimuleerd worden met een aanpassing van de voeding. Vetarmer want misschien is ook de calorie-inname te hoog in verhouding tot het verbruik. Verder zullen extra duurtrainingen in de aerobe zone zijn vetpercentage doen dalen en de algemene conditie verbeteren", besluit Liekens. (DG)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties