"We hebben 'out of the box' gedacht bij aanstelling Vidarsson"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 8 reacties
"We hebben 'out of the box' gedacht bij aanstelling Vidarsson"
Foto: © Photonews

Cercle Brugge stelde zopas Arnar Vidarsson voor als opvolger van Lorenzo Staelens. De Vereniging heeft veel vertrouwen in de nog maar 36-jarige coach, maar moet nu wel op zoek naar een assistent met een Pro License-diploma.

Sander De Graeve in Brugge

"We hadden twee mogelijkheden", aldus Technisch Directeur Sven Jacques. "De eerste mogelijkheid was op zoek gaan naar een nieuwe coach. De tweede mogelijkheid was 'out of the box' denken. We hebben onszelf de vraag gesteld of we niemand binnen ons team hadden die de kwaliteiten bezit."

"Daarover moesten we niet lang twijfelen. De keuze voor Arnar was unaniem. We moeten nu wel op zoek naar een assistent met een Pro License-diploma." Vals spelen zoals bij Mouscron-Peruwelz, waar coach Chihab niet het diploma heeft, doet Cercle Brugge niet.

Ik weet waar ik heen wil en met wie

"Wanneer je een coach hebt die de Pro License-opleiding volgt, zoals Arnar, mag je een assistent aantrekken met het diploma om hem te begeleiden." Er is overigens een enorme keuze. "Op de site van de Voetbalbond staan meer dan honderd namen. Geef ons een kleine week om de gesprekken te voeren."

Vidarsson heeft al een lijstje doorgegeven aan het bestuur. "Het zou een beetje belachelijk zijn mocht ik daarover geen mening hebben. Ik weet perfect waar ik heen wil en met wie", aldus de kersverse hoofdcoach van Cercle Brugge.

Later meer uit Brugge....

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties