Reportage Zaterdagavond vertrokken, nu in Bosnië: een bus vol dappere Belgen

Zaterdagavond vertrokken, nu in Bosnië: een bus vol dappere Belgen
Foto: © SC

Een enkele van de supportersclubs van 1895, de GN Red Devils, hebben het aangedurfd. Zij vertrokken zaterdagavond voor een busreis van meer dan 24 uur richting Bosnië. En onze reporter zat mee op de bus: het relaas van een bewogen dag.

Door Edgar Makanga 

In de hel van Zenica gaan ze morgenavond met 450 zijn voor de match tussen de Rode Duivels en Bosnië. En er is een supportersclub die het op een speciale manier heeft aangepakt. Zij trokken vanuit Wayeux in de provincie Henegouwen naar Bosnië.

Voetbalkrant.com was er de volledige 1700 kilometer (enkele reis), bij, doorheen België, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Slovenië, Kroatië en Bosnië. Zaterdagavond om 19.30 uur werd er vanuit de Jolly Jumper vertrokken.

"Een paar dagen geleden waren we nog maar met een man of 20", legt Eric Herbina van de GN Red Devils uit. "Maar door oproepen op jullie site en via Erik Reynaerts - die onze actie deelde onder de andere supportersclubs van 1895 - hebben we onze bus toch aanzienklijk voller gekregen. We trekken zo met 38 samen naar Bosnië."

En het was toch wel wat een Belgisch feestje: natuurlijk waren er veel Carolo's die de trip vanuit Henegouwen maakten, maar evenzeer ook Brusselaars, Vlamingen en mensen uit Doornik. Paars-wit of Rouche, dat maakt dit weekend ook niet uit: #Tousensemble is ook deze keer de boodschap vande trip die Luxemburg, Stuttgart, Münhen, Salzburg, Maribor en Zagreb aandeed.

Hielpen daarbij: onder andere 20 bakken Jupiler, twee paletten met Coca-Cola blikjes, evenveel Fanta, wat flessen water en chocomelk en ook heel wat sandwiches. Geen overbodige luxe voor een trip van meer dan een etmaal natuurlijk. 

Na veel gelach, feest en drank kwamen de GN Red Devils in Zenica aan na een reis van ongeveer 24 uur. Daar kunnen ze nu vanavond en morgen genieten van een heerlijke temperatuur - zelfs 's avonds stijgt het kwik richting 30 graden.

Morgen verzamelen de fans samen met de andere fans in Zenica. Daarna trekt men met zo'n 450-tal naar het stadion, om er de Bosnische hel te weerstaan. Met goede afloop?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties