Reactie Preud'homme neemt Ryan in bescherming: "Als een doelman in de fout gaat is het altijd bingo"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 23 reacties
Preud'homme neemt Ryan in bescherming: "Als een doelman in de fout gaat is het altijd bingo"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mathew Ryan zat gisteren na de partij tussen Club Brugge en KAA Gent in zak en as. De Australische doelman liet de gelijkmaker knullig door de handen glippen. Michel Preud'homme én Hein Vanhaezebrouck namen het na de partij op voor de onfortuinlijke doelman.

Cédric De Volder in Brugge

Mathew Ryan liet zich verrassen op een vrije trap van Rafinha. De doelman van Club Brugge leek geen problemen te hebben met de schuiver, maar de 2-2 stond toch op het bord. Na de partij hoorden we bij zijn ploegmakkers steevast dezelfde uitspraak. "We kunnen dit puntenverlies niet in de schoenen van Mathew schuiven. Hij heeft ons het voorbije anderhalf jaar al meermaals overeind gehouden."

Ook Hein Vanhaezebrouck en Michel Preud'homme namen het op de persbabbel op voor de Australische nummer één. "Ik wil nergens lezen dat Club Brugge en KAA Gent hebben gelijkgespeeld na een blunder van Ryan", aldus de coach van de Buffalo's. "Dat zou van geen respect getuigen tegenover de topdoelman die Mathew is."

"Als een doelman in de fout gaat is het bijna altijd bingo", vertelt ervaringsdeskundige Michel Preud'homme. "Bij een verdediger is een foutje ook gevaarlijk, maar dat kan nog worden opgelost. Dit tegendoelpunt is een uitzondering in de perfectie die Mathew verder wel nastreeft."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties