Analyse Na de euforie: Anderlecht wint toch maar beter van Galatasaray om kater te vermijden

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 20 reacties
Na de euforie: Anderlecht wint toch maar beter van Galatasaray om kater te vermijden
Foto: © photonews

Anderlecht zorgde gisteren voor dé stunt van de avond door een 3-0 in The Emirates om te zetten in een 3-3 gelijkspel. Rest de vraag: wat heeft dat nu opgeleverd? Wat geld, een enorme vertrouwensboost en een puntje voorsprong op Galatasaray. Maar is dat wel voldoende?

Dromers kunnen zich optrekken aan het feit dat Anderlecht nog steeds de volgende ronde in de Champions League kan halen. Maar of Anderlecht - zelfs tegen een eventueel B-elftal - in Dortmund kan gaan winnen? Dat lijkt ons kras.

En dus is het - zoals vooraf aangegeven - vooral kijken naar plek 3. Het puntje in Arsenal zorgt voor een buffer op het mentale front, maar door de puntendeling is eigenlijk weinig veranderd.

Ongunstige loting

Als Anderlecht wint, is het sowieso derde. Maar dat had het - door de onderlinge duels - ook geweest zonder de 3-3 van gisteren. Wordt er verloren van Galatasaray, blijft Anderlecht normaliter een vogel voor de kat en ook bij een gelijkspelletje is paars-wit nog niet aan de nieuwe aardappelen toe.

Dat heeft veel te maken met de (ongunstige) loting. Speeldag 6 is normaliter hét moment voor vele teams die al geplaatst zijn om eens uit te pakken met wat wisselspelers. De kans dat Galatasaray zo een driepunter kan wegsnoepen in eigen huis tegen Arsenal is veel groter dan de kans dat Anderlecht in Dortmund gaat winnen. Conclusie: er wordt maar beter gewonnen van de Turken. (AVL)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties