Interview De Vlieger: "Op vlak van jong talent zijn we al een tijdje goed bezig"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
De Vlieger: "Op vlak van jong talent zijn we al een tijdje goed bezig"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sinds de jonkies van Anderlecht dinsdag knap Arsenal een hak zetten, staan de kranten er vol van. Het jonge geweld van paarswit maakt indruk. Geert De Vlieger geeft aan dat ons land op dat vlak al een tijdje goed bezig is.

Door Sander De Graeve

"Of ze nu de goeie weg ingeslagen zijn? We zijn op dat vlak altijd al goed bezig geweest", aldus Geert De Vlieger. "Talenten kwamen altijd aan de oppervlakte in onze competitie. Soms hadden we wat schrik als er weer eentje naar het buitenland trok, maar tot nu toe werd die opvolging steeds verzekerd."

Toch was het niet altijd zo. Jeugdspelers voelden zich vaak geblokkeerd door een instroom aan buitenlanders. "Vroeger ging men sneller naar de buitenlandse markt kijken omdat dat toen ook mogelijk was. Het is de economische realiteit dat clubs sneller naar de eigen jeugd moeten grijpen, maar men was zich al een tijdje bewust dat eigen talenten kansen verdienen."

"En dat is niet alleen bij Anderlecht zo. Kijk maar naar Club Brugge, of Standard met een Batshuayi die daar doorbrak." Dat je er ook resultaat kan mee halen, bewees Anderlecht tegen Arsenal. "Het laatste half uur toch", lacht De Vlieger. Om de prestatie in die match toe te schrijven aan de keuze voor jonge talenten, vind ik toch wat kort door de bocht."

Nog een groot niveauverschil tussen Belgische top en Champions League

Toch geeft hij het jonge Anderlecht een pluim. "Het toonde dat er mentale weerbaarheid aanwezig is. Het is niet enkel puur talent, maar in het hoofd staan ze ook sterk. Ik denk dan bijvoorbeeld aan een jongen als Dennis Praet. Dat werd aangevuld met de ervaring van Vanden Borre en Deschacht, waardoor je een sterk geheel kreeg."

De Vlieger waarschuwt voor een hoera-gevoel. "We mogen ook niet té euforisch gaan worden. De vrees voor een afstraffing vooraf was niet onterecht. Er is nog een groot niveauverschil tussen de top van België en de Champions League."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties